Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ντολμαδάκια με τον ντολμαδοπαρασκευαστή





Υλικά

αμπελόφυλλα φρέσκα ζεματισμένα η σε άλμη
μισή κούπα ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
προαιρετικά 1 ντομάτα τριμμένη +1 πρέζα ζάχαρη
κόκκινο πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκο δυόσμο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
χυμό ενός λεμονιού και λεμόνι για το σερβίρισμα

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια,το σκόρδο και βράζουμε την γέμιση με λίγο νερό να φουσκώσει λίγο το ρύζι
Γεμίζουμε τα ντολμαδάκια
Βάζουμε αμπελόφυλλα στο πάτο της κατσαρόλας,τοποθετούμε τα ντολμαδάκια,περιχύνουμε με ελαιόλαδο,καλύπτουμε με ένα πιάτο,σκεπάζουμε με νερό,περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 45 με 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν το νερό και να φουσκώσει το ρύζι







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου