Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μαρμελάδα μήλο με άρωμα κανέλας Apple jam with cinnamon



Υλικά

500 γρ μήλα
500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια νερό
μισό λεμόνι στυμμένο
1 ξυλάκι κανέλας

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη
Τα βράζουμε μαζί  με το 1 ποτήρι νερό και την κανέλα για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν το νερό
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το άλλο ποτήρι με νερό και το λεμόνι και αφού πάρει βράση δένουμε για 14 λεπτά περίπου
Πριν αρχίσουμε την μαρμελάδα βάζουμε δυο πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη
Αφού δέσει η μαρμελάδα,βάζουμε ένα κουταλάκι στο παγωμένο πιατάκι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει η μαρμελάδα.Αν περάσουμε το δάχτυλο μας από την μέση της κρύας μαρμελάδας και δημιουργείται μια γραμμή που στέκεται η μαρμελάδα είναι έτοιμη,αν η γραμμή κλείνει αμέσως η μαρμελάδα θέλει κι άλλο δέσιμο .Για αυτό έχουμε δύο παγωμένα πιατάκια αν δεν πετύχει με την πρώτη δοκιμάζουμε ξανά στο δεύτερο
Η ελέγχουμε με θερμόμετρο καραμέλας αν δείξει 104 βαθμούς C η μαρμελάδα έχει δέσει
Αν θέλουμε πολτοποιούμε την μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ για σούπες
Βάζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα,τα γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσει

Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 100 C

Δείτε την συνταγή στο βίντεο Like and subscribe
See the recipe on the video


Ingredients

500 gr apples
500 gr granulated sugar
2 glasses of water  (500 ml)
half a lemon squeezed
cinnamon stick

Remove the pits from the apples and grate them
Boil them with the 1 glass of water and the cinnamon stick for about 15 minutes in low heat ,till their left with no water
Add the sugar,the other glass of water and the lemon juice,after it comes to a boil,simmer for about 10 minutes till it thickens
Before you start the jam put two small plates in the freezer
To see if the jam is ready put a tsp of jam into the cold plate and put it back in the freezer till the jam cools
Form a line with your finger in the middle of tha jam,if the line stays the jam is ready,if it closses immedietaly boil it more Thats why we have two plates in the freezer if it's not done at the first try we use the second plate
Or check with a candy thermometer when it reaches 104 C it's done
If you want blend the jam with the soup blender
Put the hot jam in sterilized jars turn them upside down and let them cool

To sterilize the jars put them in 100 C oven for 10 minutes




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου