1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 κ.σ ελαιόλαδο (Άν νηστεύεται από το λάδι παραλείψτε το)
200 γρ χαλβάς ταχινένιος με γεύση βανίλια κακάο
ζαχαρόνερο
και σουσάμι για το πασπάλισμα
Φτιάχνουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει
Αφού φουσκώσει την πατάμε να ξεφουσκώσει και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει
Ανοίγουμε σε λεπτό πάχος και πασπαλίζουμε τριμμένο χαλβά στην μια μεριά
Κλείνουμε σκεπάζοντας με την άλλη πλευρά της ζύμης και πατάμε τις άκρες
Κάνουμε αποτυπώματα πιέζοντας το δάχτυλο μας πάνω στην λαγάνα
Ανακατεύουμε 1/4 κούπας νερό με 2 κ.γ ζάχαρη αλείφουμε την λαγάνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 C για 25-με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει
1 kg all purpose flour
1 pinch of salt
2 tbsp sugar
2 sachets of dry yeast
4 tbsp olive oil (if your fastening from olive oil ommit it)
200 g Halva vanilla and cocoa flavored
1/4 cup of water mixed with 1 tbsp of sugar
and sesame seeds for sprinkling
Make the dough and let it rise
After rising press it to deflate and let it rise again
Roll out in a thin thickness and sprinkle grated halva on one side
Close with the other side of the dough and press the edges
Press your finger on the dough to leave inprints
Mix 1/4 cup water with 2 tsp sugar brush the Lagana and sprinkle with sesame seeds
Bake at 180 C for 25-to 30 minutes until golden brown
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου