Μισό πακέτο φύλλο για πίτα
1 γιαούρτι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φακελάκι μπείκινγκ πάουντερ
500 γρ σπάνακι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
250 γρ φέτα
100 γρ γκούντα
μαιντανό,άνηθο ψιλοκομμένπ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
σουσάμι
Ψιλοκόβουμε το φύλλο με ένα ψαλίδι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σπανάκι να μαραθεί,αφήνουμε σε σουρωτήρι να κρυώσει και να στραγγίσει
Χτυπάμε το γιαούρτι με το λάδι και τα αυγά
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά
Λαδώνουμε ένα ταψάκι,πασπαλίζουμε με σουσάμι,απλώνουμε το μείγμα και πασπάλιζουμε και πάνω με σουσάμι
Ψήνουμε στους 180C για 40 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει
Half a package of phyllo dough
1 yogurt
1/4 cup olive oil
2 eggs
1 sachet of baking powder
500 g spinach
1 onion grated
250g feta cheese
100 g gouda
parsley, dill chopped
salt, pepper, oregano
sesame seeds
Chop the phyllo with a scissor
Saute the onion with the spinach, and then leave it in colander to cool and strain its liquid
Whisk the yogurt with the oil and the eggs
Add the remaining ingredients and mix
Allow the mixture to stand for 10 minutes
Grease a baking pan, sprinkle with sesame seeds, spread the mixture over and sprinkle with sesame seeds on the top
Bake at 180C for about 40 minutes, until golden brown
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου