Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Ρολό κιμά γεμιστό με σπανάκι, τυριά και αυγά σε καραμελωμένη κρούστα με Πατάτες της Δούκισσας Glazed meatloaf filled with spinach, feta, cheese and eggs, with Duchess potatoes a la grecque




Υλικά

500 γρ κιμά (μισό χοιρινό μισό βόειο)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1-2 μέτριες σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 αυγό
ψίχα από 4 φέτες ψωμί μουσκεμένη
μαϊντανός και δυόσμο ψιλοκομμένος
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι

Για την γέμιση
σπανάκι σιταρισμένο
άνηθος ψιλοκομμένος
4 φέτες γκούντα
τριμμένη φέτα
3-4 αυγά βρασμένα

Για την κρούστα
2 κ.σ κέτσαπ
1 κ.γ σκόνη μουστάρδα
1 κ.σ ξύδι
2 κ.γ ζάχαρη
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Ανακατεύουμε τα υλικά με τον κιμά με βρεγμένα χέρια
Ετοιμάζουμε την γέμιση:Σοτάρουμε το σπανάκι προσθέτουμε τον άνηθο,το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά του
Βράζουμε τα αυγά 7 λεπτά,τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε
Ανακατεύουμε τα υλικά για την κρούστα

Στρώνουμε αλουμινόχαρτο και βάζουμε λαδόκολλα από πάνω
Στρώνουμε τον κιμά στην επιφάνεια της λαδόκολλας,βάζουμε το σπανάκι από πάνω απλώνουμε την τριμμένη φέτα,τοποθετούμε τις φέτες γκούντα στην άκρη, και βάζουμε τα αυγά στην σειρά
Ρολάρουμε σε ρολό πιάνοντας το αλουμινόχαρτο από την άκρη και κλείνουμε προσεχτικά
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180C βγάζουμε το αλουμινόχαρτο,αλείφουμε το ρολό με την κρούστα και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά περίπου
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο,το αφήνουμε 15 λεπτά να σταθεί και κόβουμε σε φέτες

Για τις πατάτες της Δούκισσας

1 κιλό πατάτες
2 κ.σ βούτυρο
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
1/4 κούπας τριμμένη γκούντα
1 φέτα τυρί φέτα τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι,πιπέρι
3 κρόκοι λίγο χτυπημένοι

Βράζουμε τις πατάτες,τις καθαρίζουμε και τις κάνουμε πουρέ είτε με 2 πιρούνια η με το εργαλείο του πουρέ
Σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε στις πατάτες το βούτυρο την κρέμα,τα τυριά και τα μπαχαρικά
Ανακατεύουμε να γίνει πουρές,κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
Ανακατεύουμε τους κρόκους στο μείγμα του πουρέ
Περνάμε από μπλέντερ για να γίνει λείο το μείγμα και να περνάει από κορνέ
Βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε ροζέτες σε ταψί με στρωμμένη λαδόκολλα η φτιάχνουμε μικρά βουναλάκια με ένα κουταλάκι
Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά περίπου να ροδίσουν
Σερβίρουμε ζεστές τις πατάτες με το ρολό



Ingredients

500g minced meat (half beef and half pork)
1 large onion,minced
1-2 medium cloves of garlic minced
1 egg
4 wet slices of bread
parsley and spearmint finely chopped
oregano, salt, pepper

Saute the onion with the garlic
Mix the ingredients of the minced meat with wet hands
Prepare the filling: Cook the spinach, add in the dill, let cool and place it in colander to evaporate it's juices
Boil the eggs seven minutes, let them cool and clean them
Mix the ingredients for the glaze

Line an aluminum foil with a parchment paper on top
Lay the meat on the surface,lay the spinach on top,spread the feta,put the gouda slices on the sides and put the eggs in a row
Close carefully by gripping the foil from the edge
Bake at 180 C for 20 minutes
Take of the oven remove the foil and brush with the glaze.Bake for another 20 minutes
Cover with aluminum foil, let it stand for 15 minutes and cut into slices

For the Duchess potatoes

1 kg potatoes
2 tbsp butter
1/4 cup heavy cream or milk
1/4 cup grated gouda
1 slice of feta cheese grated
1 pinch nutmeg
Salt Pepper
3 egg slightly beaten

Boil the potatoes,peel them and smash them with 2 forks or with the mashing tool
Over medium heat, add the butter in the potatoes along with the heavy cream,the cheese and spices
Remove from the heat,let it cool and add in the yolks
Put the mixture in a blender so it becomes smooth and can pass through the pastry bag
Put in a pastry bag and form rossettes on pan lined with parchment paper or make small shapes with a spoon
Bake at 180 C for about 15-20 minutes till golden
Serve the potatoes warm with the meatlof






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου