1 αυγό
μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
1 κούπα αλεύρι cake flour
1 βανίλια
100 γρ γιαούρτι
1/4 κούπας σταφίδες
Για το γλάσο
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
1 κ.σ αραβοσιτέλαιο
Χτυπάμε με το σύρμα,τo αυγό,με την ζάχαρη και το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,την βανίλια και το γιαούρτι
Στο τέλος διπλώνουμε τις σταφίδες με μια σπάτουλα
Ψήνουμε στους 175 C για 25-30 λεπτά,μέχρι να είναι έτοιμο (να ροδίσει και από πάνω και από κάτω)
Το βάζουμε πάνω σε σχάρα,αναποδογυρισμένο χωρίς να το ξεφορμάρουμε,το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να ιδρώσει και να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα και περιμένουμε να κρυώσει
Για το γλάσο λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το αραβοσιτέλαιο
Βάζουμε το κέικ σε σχάρα,το γαρνίρουμε με το γλάσο και το αφήνουμε να σταθεί
Αν γαρνίρουμε το κέικ σε λαδόκολλα,πριν σταθεί εντελώς το γλάσο,παίρνουμε το κέικ από την λαδόκολλα και το βάζουμε σε καινούργια για να μην φαίνονται άσχημα οι μεγάλες σταγόνες σοκολάτας στο τέλος αν κρυώσουν
Ingredients
1 egg
half a cup of granulated sugar
1/4 cup of vegetable oil
1 tsp of vanilla extract
100 gr yogurt
1/4 cup of raisins
Glaze
100 gr chocolate
1 tbsp of vegetable oil
Beat with the wisk,the egg,the sugar and the oil
Add in the flour,the vanilla and the yogurt
At the end fold in the raisins with a spatula
Bake at 175 C for 25-30 minutes or till done (golden on the top and on the bottom
Put it in a wire rack,upside down without umolding it,cover it with towel to sweat and unmold easily while cooling
For the glaze melt the chocolate with the oil
Put the cake in a whire rack and garnish it with the glaze and let it set
If you garnish it over parchment paper,before the glaze sets completely remove it from the current parchment and put it over a new one so the big chocolate drops at the end won't set,looking ugly
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου