Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Σπανακοτυρόπιτα Ολικής Αλέσεως Σπέσιαλ Με Τυρένιο Κόλπο Whole wheat Spinach and Feta cheese Pie with a Cheese Trick

















Για την γέμιση
1 συσκευασία φύλλο ολικής αλέσεως
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά,ρίγανη
μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κιλό σπανάκι
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πρέζα ζάχαρη
1 αυγό
1 γιαούρτι
400 γρ φέτα
150 γρ γκούντα
μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο

Για το σπιτικό φύλλο
1 και 1/4 κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
2 και 3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξύδι
4 κ.σ ελαιόλαδο
νερό όσο πάρει

Ανακατεύουμε το αλεύρι,με το αλάτι,το λάδι και το ξύδι
Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Αφήνουμε 40 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί
Χωρίζουμε σε 5 μπάλες
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και προσθέτουμε και το φρέσκο,σοτάρουμε να μαραθούν
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
Προσθέτουμε το σπανάκι,αλατίζουμε και κλείνουμε το καπάκι να μαραθεί το σπανάκι
Προσθέτουμε την ντομάτα τον μαϊντανό,τον άνηθο και την ζάχαρη
Αφήνουμε να πιεί τα υγρά του για περίπου μισή ώρα,ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει
Αφήνουμε να κρυώσει
Ύστερα προσθέτουμε  το γιαούρτι,την φέτα,το κασέρι και το αυγό
Στρώνουμε τρία φύλλα από κάτω λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά
Στην μέση,στρώνουμε την γέμιση,πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη τριμμένη φέτα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα
Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και στην άκρη του κόθρου.πασπαλίζουμε λίγη φέτα ακόμα
Γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν στις άκρες
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο νερό για να γίνουν πιο τραγανά τα φύλλα?
Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε 35 με 40 λεπτά στους 175 C μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και από πάνω αλλά και από κάτω
Καλή επιτυχία!
Αν σας άρεσε το βίντεο πατήστε like και κάντε εγγραφή στο κανάλι μου



Ingredients
1 package of whole wheat phyllo dough

1 red onion chopped
3-4 green onions chopped
salt,black pepper,sweet paprika,oregano
100 ml red wine
1 k.g spinach
1 tomato diced
1 pinch of sugar
1 egg
200 gr greek yogurt
400 gr feta cheese
150 gr gouda cheese
parsley and dill chopped

For homemade dough
1 and 1/3 cup whole wheat flour
2 and 3/4 cup all purpose flour
1/4 tsp of salt
4 tbsp of olive oil
1 tbsp of vinegar
as much water needed

Mix the flour with the salt,the oil and the vinegar
Add in as much water needed to make a pliable dough that doesn't stick to your hands
Let it rest for 40 minutes to an hour
Seperate in 5 balls
Open it's ball in a phyllo

Saute the red onion and add in the red onion,saute till they change colour
Add in the herbs and pour in the red wine
Add in the spinach,season with salt and let it loose it's volume
Add in the tomato,the parsley,the dill and the sugar,close the lid and let it evaporate it's juices for about half an hour,stirring after some minutes so it won't stick
Let it cool
Add in the yogurt,feta and gouda cheese and the egg
Lay three phyllos on the bottom of the baking dish,brushing each one with olive oil
Lay the filling in the middle,sprinkle the leftover feta cheese on the top and cover with the rest of the 3 phyllos
Cut of the edges and sprinkle them with some more feta cheese if you want
Cover with the leftover sheets and close them,in a roll motion
Brush the top with oil and sprinkle some water on the top
Carve the slices you want before baking
Bake at 175 C for 35-40 minutes till the pastry sheets are golden on the top and on the bottom
Good luck!
If you liked the video press like and subscribe to my channel














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου