Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Σπανακοτυρόπιτα Ολικής Αλέσεως, με Λαχανικά-Χωρίς Φύλλο No phyllo - Whole wheat Spinach and Vegetable Pie




Υλικά

ελαιόλαδο για το σόταρισμα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1/4 κούπας κόκκινο ημίγλυκο κρασί
700 γρ σπανάκι
100 γρ μαρούλι (iceberg η ρομάνο)
1 μεσαία ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κ.σ κέτσαπ
4 καρότα τριμμένα
1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι,μαύρο πιπέρι και ρίγανη
300 γρ φέτα τριμμένη
2 κ.σ κεφαλοτύρι
4 αυγά
2 γιαούρτια (400 γρ)
1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως

Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε και τα τριμμένα ξερά κρεμμύδια
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ του
Προσθέτουμε το σπανάκι και το μαρούλι,αλατίζουμε,προσθέτουμε τα μπαχαρικά και κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να μαραθούν
Προσθέτουμε την ντομάτα,το κέτσαπ,τα τριμμένα καρότα,τον μαϊντανό και τον άνηθο και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους με μισάνοιχτο καπάκι για περίπου μισή ώρα
Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσουν στον πάτο
Αφού πιει τα υγρά του,αφήνουμε να κρυώσει
Προσθέτουμε τα τυρία και δοκιμάζουμε στο αλάτι
Προσθέτουμε και τα αυγά,το γιαούρτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας αραιός χυλός
Λαδώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι από κάτω για να μην κολλήσει
Στρώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει,πάνω κάτω
Εγώ χρησιμοποίησα ένα μεσαίο πυρέξ (40x22) και βγήκαν 12 κομμάτια





Ingredients

olive oil
5-6 green onions chopped
2 shredded red onions
1.4 cup red wine
700 gt spinach
100 lettuce (iceberg or romaine)
1 medium tomato diced
1 tbsp ketchup
4 carrots shredded
1 tbsp of chopped parsley
1 tbsp of chopped dill
salt,black pepper and oregano
300 gr crumbled feta cheese
4 eggs
2  tbsp of greek kefalotyri cheese or graviere
2 greek yogurts (400 gr)
1 cup of whole wheat flour

Saute the green onions and add in the red onions
Pour in the wine and let it's alcohol evaporate
Add the spinach and the lettuce,season and close the lid to reduce their volume
Add the tomato,ketchup,carrots,parsley and dill and leave the lid half open for about half an hour ,till their left with some juices
Let it cool
Add in the cheese,eggs,yogurt and flour
Grease a baking dish (40x22) and spinkle the bottom with flour to prevent sticking
Pour in the batter and bake at 180 C for about 40 minutes till golden




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου