500 γρ κιμά (μισό χοιρινό μισό βόειο) η μόνο χοιρινό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο η 2 μέτρια
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 αυγό
ψίχα από 4 φέτες ψωμί μουσκεμένη ή 1/4 φρυγανιά η βρώμη
4 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 καρότα τριμμένα
Μια μικρή ντομάτα τριμμένη
1 κ.γ ζάχαρη
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
Για τα τσιπς
Μικρές πατάτες
ελαιόλαδο
ρίγανη,αλάτι και μαύρο πιπέρι
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και ζουμερό μείγμα
Το μυστικό για να γίνουν αφράτα είναι να έχει υγρασία ο κιμάς,ειδικά αν τα κάνουμε στον φούρνο
Μπορούμε να φτιάξουμε τον κιμά και να τον βάλουμε μισή ώρα στο ψυγείο πριν τα πλάσουμε
Τα πλάθουμε και τα βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες και τις στρώνουμε στο ταψί δίπλα στα μπιφτέκια η σε ξεχωριστό αν δεν χωράνε
Τις περιχύνουμε με λίγο λάδι και τους βάζουμε τα μπαχαρικά
Ψήνουμε στους 180 C για 45 λεπτά περίπου και στα μισά τους ψησίματος τις γυρνάμε μαζί με τα μπιφτέκια
Ingredients
500g minced meat (half beef and half pork)
1 large onion or 2 medium minced
1 clove garlic minced
1 egg
4 wet slices of bread or 1/4 cup of breadcrumbs or oats
2 carrots shredded
1 small tomato minced
4 tbsp parsley, finely chopped
oregano, salt, pepper
For the chips
Small potatoes
olive oil
oregano, salt, pepper
Mix all the ingredients together till you have a soft and moist mixture
The secret to keep them moist is that the mixture should be moist,especially if you going to bake them in the oven
You can make the mixture and put in the fridge for half an hour before shaping them
Shape the burgers and put them in the pan that is lined with parchment paper
Slice the potatoes in thin roll and line them in the pan next to the burgers if they don't fit put them in a different pan
Bake them at 180 C for about 45 minutes or till their done,halfway through baking turn them upside down allong with the burgers so they will cook on both sides
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου