2 συσκευασίες μπισκότα τύπου μιράντα
2 ποτήρια γάλα
Για την κρέμα
1 λίτρο πλήρες γάλα
9 κοφτές κ.σ κορν φλάουρ (100 γρ)
9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
Για την γκανάς
125 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 γρ κρέμα γάλακτος
Για την σαντιγί
1 κουτάκι μόρφατ creamy
1 κ.σ μερέντα
Στρώνουμε μεμβράνη στον πάτο από ένα ταψάκι η μια φόρμα
Βάζουμε 2 κούπες γάλα σε ένα μπολάκι
Βρέχουμε το κάθε μπισκότο βουτώντας το γρήγορα στο γάλα και τα στρώνουμε πάνω στην μεμβράνη
Για την κρέμα
Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζάχαρη ,να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ
Αφήνουμε να βράσει και να δέσει,ανακατεύοντας το για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας
Στρώνουμε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα,ξαναστρώνουμε μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και βγάζουμε την μεμβράνη
Για την γκανάς
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε σε ένα μπολάκι
Τις προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε να λιώσει
Ανακατεύουμε και την αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί
Περιχύνουμε την τούρτα ξεκινώντας από την μέση,ώστε να καλυφθεί από πάνω
Χτυπάμε την σαντιγί με την μερέντα και την βάζουμε σε κορνέ
Γαρνίρουμε με ροζέτες
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε
Αν θέλουμε πάνω από την γκανάς γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και βάζουμε 1 διακοσμητικό πουράκι
Ingredients
2 packages of digestive biscuirs (500) or biscuits of your choice
2 cups of milk
For the vanilla cream
1 litre whole fat milk
9 tbsp of corn flour (100 gr)
9 tbsp of granulated sugar
1 tbsp of vanilla extract
For the ganache
125 gr couverture chocolate chopped in small pieces
125 gr heavy cream
For the whipped cream
1 can of ready whipped cream 250 gr (cool whip)
1 tbsp of nutella
Line a food wrap under a circle mold or a cake pan
Put 2 cups of milk in a small bowl
Wet each biscuit by quickly putting it in the milk
Line the biscuits in the pan
For the cream
In the cold milk,mix in the corn flour,vanilla and sugar and stir to dissolve the corn flour completely
Bring it to a boil and stir till it thickens
Put half of the cream over the biscuits,line the rest of the biscuits on the top and cover them with the rest of the cream
Let it cool in room temperature and put it in the fridge to set
Unmold in a plate and remove the wrap from the top
For the ganache
Heat the cream and pour it in a small bowl
Put the chopped chocolate in the cream and let it melt
Stir ir it to melt and leave it for 5 minutes to set
Pour over the dessert by starting from the middle so you will cover the top
Beat the whipped cream with the nutella and put it in a pastry bag
Garnish with the whipped cream rosettes
Put in the fridge to cool and serve
If you want you can garnish it with crushed biscuits over the ganache and some chocolate wafer rolls
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου