500 γρ ντοματίνια οι ντομάτες
250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (αν την θέλουμε πολύ γλυκιά βάζουμε 500 γρ)
1 βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι
Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη
Αφού πάρει βράση,αν χρειαστεί ξαφρίζουμε
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και προσθέτουμε το λεμόνι
Αν θέλουμε την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ λίγο πριν δέσει
Πριν αρχίσουμε την μαρμελάδα βάζουμε δυο πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη
Αφού δέσει η μαρμελάδα,βάζουμε ένα κουταλάκι στο παγωμένο πιατάκι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει η μαρμελάδα.Αν περάσουμε το δάχτυλο μας από την μέση της κρύας μαρμελάδας και δημιουργείται μια γραμμή που στέκεται η μαρμελάδα είναι έτοιμη,αν η γραμμή κλείνει αμέσως η μαρμελάδα θέλει κι άλλο δέσιμο .Για αυτό έχουμε δύο παγωμένα πιατάκια αν δεν πετύχει με την πρώτη δοκιμάζουμε ξανά στο δεύτεροΗ ελέγχουμε με θερμόμετρο καραμέλας αν δείξει 104 βαθμούς C η μαρμελάδα έχει δέσει
Βάζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε να κρυώσει
Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 100 C
Ingredients
500 gr cherry tomatoes or regular tomatoes
250 gr granulated sugar (or 500 gr of sugar if you want it sweeter)
1 tsp of vanilla extract
juice of half a lemon
Chop the tomatoes and put them in the pan with the sugar
After it comes to a boilremove the foam that forms in the top
Stir till it thickens and at the end add in the lemon juice
If you want you can pulp the jam with a hand blender
Before you start the jam put two small plates in the freezer
To see if the jam is ready put a tsp of jam into the cold plate and put it back in the freezer till the jam cools
Form a line with your finger in the middle of tha jam,if the line stays the jam is ready,if it closses immedietaly boil it more Thats why we have two plates in the freezer if it's not done at the first try we use the second plate
Or check with a candy thermometer when it reaches 104 C it's done
Put the hot jam in sterilized jars turn them upside down and let them cool
To sterilize the jars put them in 100 C oven for 10 minutes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου