Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Κρέμα Βανίλιας με Δεμένο Κουλί Φράουλας Vanilla Cream with Thickened Strawberry Coulis





















Για την κρέμα βανίλια

1 λίτρο πλήρες γάλα
9 κοφτές κ.σ κόρν φλάουρ
9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

Για το κουλί φράουλας
700 γρ φράουλες φρέσκες η καταψυγμένες
3/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1/4 κούπας νερό

Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζάχαρη ,να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ
Αφήνουμε να βράσει και να δέσει,ανακατεύοντας το για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας
Βάζουμε την κρέμα σε 5 μπωλάκια,την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψύγειο να σφίξει
Για το κουλί φράουλας
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φράουλες με την ζάχαρη και τις αφήνουμε να πάρουν βράση
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 8-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει
Πολτοποιούμε τις φράουλες με το ραβδομπλέντερ
Στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε τις κρέμες

Ingredients

For the vanilla cream
1 litre whole fat milk
9 tbsp of corn flour
9 tbsp of granulated sugar
1 tbsp of vanilla extract

For the strawberry coulis
750 gr of fresh or frozen strawberries
3/4 of a cup granulated sugar
1 tbsp of corn flour diluted in 1/4 cup of water

In the cold milk,mix in the corn flour,vanilla and sugar,stir to dissolve the corn flour completely

Bring it to a boil and stir till it thickens
Put the cream in 5 balls,let it cool and refrigerate till it sets
For the strawberry coulis
In a pan put the strawberries with the sugar and let them come to a boil
Mix for 8-10 minutes till it starts to thicken
Pulp the strawberries with a hand blender
At the end put in the corn flour and stir for 1-2 minutes
Let it cool and garnish over the creams

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου