Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Σπιτικό Ψωμί του Τοστ Ολικής Αλέσεως Χωρίς Ζύμωμα Homemade No Knead Whole Wheat Sandwich Bread


Υλικά
500 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως ή σικάλεως 
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κούπας ζάχαρη (αν θέλετε βάζετε και 2 κ.σ μόνο )
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7 γρ
350 ml χλιαρό νερό (μιάμιση κούπα)
200 γρ γιαούρτι
4 κ.σ ελαιόλαδο

Με το μίξερ η με το λαδωμένο χέρι,ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι,προσθέτουμε την ζάχαρη,την μαγιά,το χλιαρό νερό το γιαούρτι και το λάδι
Η ζύμη θα είναι μαλακιά και τσιχλωτή και δε θα πλάθεται
Την στρώνουμε λαδωμένη φόρμα (13x30) και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει
Ψήνουμε στους 175 C για 40-45 λεπτά μέχρι να γίνει (για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο,όταν το χτυπάμε με το χέρι από πάνω θα ακούγεται κούφιος ήχος)
Αφήνουμε να κρυώσει καλά
Κόβουμε σε λεπτές φέτες με πριονωτό μαχαίρι και βάζουμε σε σακούλες τροφίμων
Διατηρείτε 3-4 μέρες στο ψυγείο








Ingredients

500 gr whole wheat flour
1/4 tsp of salt
1/4 cup of sugar (or 2 tbsp if you don't want it sweet)
1 sachet of dry instant yeast 7 gr
350 ml lukewarm water (1 cup and a half)
200 gr yogurt
4 tbsp of olive oil

With a mixer or with oiled hands mix the flour with the salt,add in the sugar,yeast,water,yogurt and olive oil
The dough will be soft and sticky and won't be pliable
Put the dough in a greased loaf pan,cover with a towel and let it rise and double in size for 1 hour
Bake at 175 C for 40-45 minutes or till it's done (you can check if it's done with a toothpick or by hitting with your finger on the top,if it makes a hollow sound it's ready)
Let it cool completely
With a sharp bread knife cut into thin slices and put them in zip log bags
Store in the fridge for 3-4 days





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου