Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Αφράτοι Κουραμπιέδες με Κακάο,Καρύδια και Κανέλα Greek Christmas,Chocolate Butter Cookies




Υλικά για μια λαμαρίνα φούρνου (12 κουραμπιέδες αστεράκια)
125 γρ βούτυρο (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
30 γρ άχνη ζάχαρη (2-3 κ.σ)
165 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 κούπα και 1/4)
15 γρ κακάο (1,5 κ.σ)
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γ κανέλα
1 βανίλια 
ξύσμα από μισό πορτοκάλι (προαιρετικά) 
1 χούφτα ψιλοκομμένο καρύδι

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Συνταγή με διπλή δόση

250 γρ βούτυρο (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
60 γρ άχνη ζάχαρη (πιο λίγο από μισή κούπα)
330 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 και 3/4 κούπας)
30 γρ κακάο (2,5 κ.σ)
2 πρέζες αλάτι
μισό κ.γ κανέλα
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά) 
2 χούφτες χούφτα ψιλοκομμένο καρύδι

Συνταγή με πιο πολύ βούτυρο

Υλικά

225 γρ βούτυρο
40 γρ άχνη (1/4 κούπας)
235 γρ αλεύρι (δύο κούπες αλεύρι)
15 γρ κακάο (1,5 κ.σ)
2 πρέζες αλάτι
μισό κ.γ κανέλα (κοφτό)
1 βανίλια
ξύσμα από μισό πορτοκάλι (προαιρετικά)
1 χούφτα ψιλοκομμένο καρύδι

#Παραδοσιακά,μπορούμε να βάλουμε στα 450 γρ βούτυρο,από 500-550 αλεύρι Σε συνταγές βρίσκουμε και το μισό βούτυρο από την ποσότητα του αλευριού,με την προσθήκη αυγού και baking powder Αλλά,βγαίνουν πιο μπισκοτένιοι 

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη,5 λεπτά να ασπρίσει και να αφρατέψει
Προσθέτουμε  σιγά σιγά το αλεύρι,με το κακάο,το αλάτι,την κανέλα,την βανίλια και τα καρύδια
Πλάθουμε απαλά με τα χέρια μέχρι η ζύμη να ρουφήξει το αλεύρι,να γίνει μαλακία και να μη κολλάει στα χέρια
Αμα η ζύμη είναι πολύ μαλακιά την βάζουμε 5 λεπτά στο ψυγείο
Η κρύα ζύμη είναι το μυστικό για να μην απλώνουν και ραγίζουν οι κουραμπιέδες,κατά το πλάσιμο της ζύμης όταν θα κόβουμε τους κουραμπιέδες μπορεί να χρειαστεί να ξαναβάλουμε την ζύμη στο ψύγειο για να είναι κρύα
Ανοίγουμε την ζύμη στο πάχος που θέλουμε και κόβουμε τους κουραμπιέδες σε σχέδια με κουπ πατ ή με ένα ποτηράκι
Ψήνουμε στους 160-170 C για 15-20 λεπτά,δεν πρέπει να ροδίσουν,παρά στο ελάχιστο
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Σε καθαρή λαδόκολλα ή σε ένα ταψάκι,στρώνουμε άχνη ζάχαρη με το σουρωτήρι και αραδιάζουμε του κουραμπιέδες
Πασπαλίζουμε από πάνω μπόλικη άχνη ζάχαρη
Τους στρώνουμε σε πιατέλα και σε κάθε στρώση πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ακόμα
Σερβίρουμε
Διατηρούμε σε κουτί για μπισκότα
#Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα,αντί για άχνη ζάχαρη


Ingredients

125 gr butter (soften at room temperature)
30 gr powdered sugar (2,3 tbsp)
165 gr all purpose flour (1 cup and 1/4)
15 gr cocoa powder (1,5 tbsp)
1 pinch of salt
1/4 tsp of cinnamon
1 tsp vanilla extract
zest of half an orange
a handfull of chopped walnuts

Powdered sugar for garnishing

Bigger dose (we double this dose as much as we want)

Ingredients for double the dose
250 gr butter (soften at room temperature)
60 gr powdered sugar (less than half a cup)
330 gr all purpose flour (2 cups and 3/4 of a cup)
30 gr cocoa powder (2,5 tbsp)
2 pinches of salt
1/2 tsp of cinnamon
2 tsp vanilla extract
zest of an orange
1,2 handfulls of chopped walnuts

Ingredients for a recipe with more butter

225 gr butter (soften at room temperature)
40 gr powdered sugar (1/4 cup)
235 gr all purpose flour (2 cups)
15 gr cocoa powder (1,5 tbsp)
2 pinches of salt
half a tsp of cinnamon
1 tsp of vanilla extract
zest of half an orange (optionally)
a handfull of chopped walnuts

#Traditionally,we put 450 gr butter,500-550 flour,some recipes call for half the butter,double the flour but,they become more biscuit like with the adittion of egg and baking powder

Beat the butter with the powdered sugar,for 5 minutes
Add in the flour slowly,with the cocoa powder,salt,cinnamon,vanilla and walnuts
Knead the dough,softly with your hands,just till you form a soft dough,that doesn't stick
If the dough is too soft,refrigerate for 5 minutes
The cold dough is the secret,so the cookies won't spread and crack,while cutting them in shapes and reshaping,the dough might need to chiil again
Open the dough on the thickness you want and shape the cookies with cookie cutters,or with a small glass
Bake at 160-170 C for 15-20 minutes,till slightly golden,they must not take too much colour
In a clean parchment paper,spread over powdered sugar and put the cookies on the top
With a sieve powder them with more sugar on the top and put them in a platter
Serve and store in a cookie box
#You can garnish them with melted chocolate instead of powdered sugar






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου