Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες που Λιώνουν στο Στόμα - Δόση για 50 Κουραμπιέδες


 

Υλικά για 50 κουραμπιέδες 


450 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
μισή κούπα άχνη ζάχαρη (60 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500-600 γρ)
1/4 κ.γ αλάτι
προαιρετικά 1 κούπα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει 4-5 λεπτά
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά,να ασπρίσει το βούτυρο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου,σταδιακά και ανακατεύουμε με το χέρι,μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς,αν θέλουμε
Την βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο
Πλάθουμε σε μπαλάκια (30 γρ) και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας
Ψήνουμε στους 165 -170 C για 20 με 23 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα ταψί και κρατάμε την μισή  στην άκρη 
Βουτάμε μέσα στην άχνη τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε,με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη,με το σουρωτήρι 
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα ξαναχιονίζουμε με άχνη
Αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ
Διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου