Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024

Ρολάκια Γαλακτομπούρεκου με Αφράτη Κρέμα - Πίνουν όλο το Σιρόπι





Υλικά


450 γρ φύλλα κρούστας για γλυκά
200 γρ αραβοσιτέλαιο ή μισό μισό με βούτυρο λιωμένο (125 ml βούτυρο,125 ml αραβοσιτέλαιο)

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (120 γρ)
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κούπα (150 γρ)  σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ βούτυρο (3 κ.σ)
3 αυγά χτυπημένα

Για το σιρόπι
450 γρ ζάχαρη (2 κούπες και 1/4)
500 ml νερό (2 ποτήρια του νερού)
1 βανίλια 

Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη,το νερό και την βανίλια για 11 λεπτά αφού πάρει βράση και αφήνουμε να κρυώσει
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να πάρει βράση
Όταν κοχλάσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να δέσει
Προσθέτουμε το βούτυρο
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά
Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει

Άνα 2 φύλλα,τα κόβουμε σε 4 λωρίδες και τα λαδώνουμε ελαφρά
Βάζουμε στην άκρη από κάθε φύλλο λίγη κρέμα (1 κ.σ) και κλείνουμε σε ρολάκια
Τα αραδιάζουμε στο ταψί,το ένα δίπλα στο άλλο
Ψήνουμε στους 170 -175 C για 40-45 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν
Σιροπιάζουμε το καυτό γαλακτομπούρεκο,με το κρύο σιρόπι
Περιμένουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι
Διατηρούμε στο ψυγείο













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου