Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Νηστίσιμο Παστίτσιο με Σπανάκι και Μπεσαμέλ Σόγιας Pastichio with Spinach and Soya Milk Bechamel




Υλικά

500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο

Για την γέμιση 

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά,ρίγανη
μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
μισό κιλό σπανάκι
200 γρ σέσκουλα (η μαρούλια)
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ ρύζι νυχάκι (για να τραβήξει τα υγρά)
μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ νηστίσιμο κίτρινο τυρί τριμμένο

Για την μπεσαμέλ

100 γρ μαργαρίνη
100 γρ αλεύρι
1 λίτρο γάλα σόγια
αλάτι,πιπέρι
1 πρέζα κανέλα
1 αυγό (προαιρετικά αν δεν νηστεύουμε)

Για την γέμιση 
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι,προσθέτουμε και το φρέσκο και σοτάρουμε να μαραθούν
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα,αν θέλουμε βάζουμε και τις 2 κ.σ ρύζι,αλατίζουμε και κλείνουμε το καπάκι να μαραθούν και πιούν τα υγρά τους 
Το ρύζι,θα κάνει την γέμιση πιο μελωμένη
Προσθέτουμε την ντομάτα τον μαϊντανό,τον άνηθο και την ζάχαρη
Αφήνουμε να πιει τα υγρά του και ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει
Στο τέλος προσθέτουμε το νηστίσιμο τυρί

Για την μπεσαμέλ 

Λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί 1 λεπτό
Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα σόγιας,αφού ρουφήξει την μια δόση προσθέτουμε την επόμενη μέχρι να πάρει όλο το γάλα
Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και την κανέλα
Στο τέλος εκτός φωτιάς αν δεν νηστεύουμε προσθέτουμε 1 αυγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί

Αφού βράσουν τα μακαρόνια,τα λαδώνουμε και τους ανακατεύουμε μια κουτάλα μπεσαμέλ
Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε λαδωμένο ταψί,στρώνουμε από πάνω την γέμιση και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια 
Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 175 C μέχρι να ροδίσει
Περιμένουμε να σταθεί 5-10 λεπτά και σερβίρουμε


500 gr pasta for pastichio

For the filling 

1 red onion chopped
3-4 green onions chopped
salt,black pepper,sweet paprika,oregano
100 ml red wine
1 k.g spinach
1 tomato diced
1 pinch of sugar
2 tbsp of shorthgrain rice (optionally)
100 gr vegan yellow cheese (shredded)
parsley and dill chopped

For the bechamel
100 gr margarine
100 gr flour
1 litre soya milk
salt,black pepper
pinch of cinnamon
optionally 1 egg

For the filling
Saute the red onion and add in the red onion,saute till they change colour
Add in the herbs and pour in the red wine
Add in the spinach,season with salt,add in the rice if you want and let it loose it's volume
Add in the tomato,the parsley,the dill and the sugar,close the lid and let it evaporate it's juices for about half an hour,stirring after some minutes so it won't stick

At the end add in the vegan cheese

For the bechamel

Melt the margarine and add in the flour
Roast it for 1 minute and in the soya milk in stages
After you put in all the milk,add in the salt,pepper and cinnamon 
Remove from the heat and add in the optional beaten egg

After you boil the pasta,drizzle them with some oil and mix in a soup spoon of bechamel
Lay half of the pasta in a baking dish,spread over the filling and the rest of the pasta and cover with the bechamel
Bake at 175 C till golden
Let it cool for 5-10 minutes and serve




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου