Υλικά για ένα μικρό κέικ η για 16 καπκεικς
170 γρ βούτυρο
225 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1,5 κούπα)
2 αυγά
37 γρ κακάο
1 κ.γ σκόνη εσπρέσο
1 κ.γ σκόνη εσπρέσο
97 γρ χλιαρό νερό
187 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1,5 κούπα)
1 πρέζα αλάτι
1,5 κ.γ baking powder
1 βανίλια
125 γρ γιαούρτι
Για την βουτυρόκρεμα
250 γρ βούτυρο
400 γρ άχνη ζάχαρη
3-4 κουταλιές γάλα η κρέμα γαλάκτος
1 βανίλια
1-2 κ.σ κακάο
125 γρ σοκολάτα λιωμένη
Σιρόπι
1/4 κούπας νερό
1/4 κούπας ζάχαρη
Γέμιση
Έτοιμη κρέμα πραλίνα και το ανάλογο γάλα για την χτυπήσουμε
125 γρ σοκολάτα λιωμένη
Σιρόπι
1/4 κούπας νερό
1/4 κούπας ζάχαρη
Γέμιση
Έτοιμη κρέμα πραλίνα και το ανάλογο γάλα για την χτυπήσουμε
Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με το κακάο
Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά
Προσθέτουμε το διαλυμένο κακάο
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι το baking powder και την βανίλια,εναλλάξ με το γιαούρτι
Ψήνουμε στους 175 C για 15-20 λεπτά
Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει,προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να ασπρίσει το βούτυρο
Προσθέτουμε το κακάο,την βανίλια,την λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε να ενσωματωθούν
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσει
Κόβουμε το κέικ στην μέση (βοηθάει αν είναι κρύα,η παγωμένα)σιροπιάζουμε και γεμίζουμε με την κρέμα πραλίνα στιγμής,βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα βουτυρόκρεμας
Βάζουμε στο ψυγείο η στην κατάψυξη να παγώσει και καλύπτουμε με άλλο ένα στρώμα βουτυρόκρεμας
Αφού ξαναπαγώσει,διακοσμούμε με ροζέτες
Βάζουμε στο ψυγείο
Αφού κρυώσουν οι κρέμες σερβίρουμε
For the cake
Melt the butter with the sugar and let it cool to touch
Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει,προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να ασπρίσει το βούτυρο
Προσθέτουμε το κακάο,την βανίλια,την λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε να ενσωματωθούν
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσει
Κόβουμε το κέικ στην μέση (βοηθάει αν είναι κρύα,η παγωμένα)σιροπιάζουμε και γεμίζουμε με την κρέμα πραλίνα στιγμής,βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα βουτυρόκρεμας
Βάζουμε στο ψυγείο η στην κατάψυξη να παγώσει και καλύπτουμε με άλλο ένα στρώμα βουτυρόκρεμας
Αφού ξαναπαγώσει,διακοσμούμε με ροζέτες
Βάζουμε στο ψυγείο
Αφού κρυώσουν οι κρέμες σερβίρουμε
Ingredients for 1 small cake or for 16 cupcakes
170 gr butter
225 gr granulated sugar (1.5 cup)
2 eggs
37 gr cocoa powder
94 ml lukewarm water
187 gr all purpose flour
1 pinch of salt
1,5 tsp baking powder
1 tbsp of vanilla extract
125 gr greek yogurt
For the buttercream
250 gr butter
400 gr icing sugar
3-4 tbsp of milk or heavy cream
1 tsp vanilla extract
2 tbsp of cocoa powder
125 ml melted chocolate
For the syrup
1/4 cup of granulated sugar
1/4 cup of water
For the filling
Ready Chocolate Pudding mix Beaten with as much milk needed
125 ml melted chocolate
For the syrup
1/4 cup of granulated sugar
1/4 cup of water
For the filling
Ready Chocolate Pudding mix Beaten with as much milk needed
For the cake
Melt the butter with the sugar and let it cool to touch
Mix the warm water with the cocoa
Beat the butter to cool and add in the eggs and the cocoa
Add in the flour,salt,baking powder and vanilla alternating with the yogurt
Bake at 175C for about 15-20 minutes
For the buttercream
Beat the butter till soft and add in the powdered sugar,beat till white and creamy
Add in the cocoa powder,vanilla,heavy cream and melted chocolate
Beat to incorporate
For the syrup
Boil the sugar with the water for 3 minutes and let it cool
Cut the cakes in half,it helps if they are freezer cold
Syrup and fill with chocolate pudding cream
Cover with the second cake,syrup and crumb coat with a thin layer of buttercream
Put in the fridge or in the freezer to set
Cover with another layer of buttercream and freeze again
Garnish with buttercream rosettes,put in the fridge to set and serve
For the buttercream
Beat the butter till soft and add in the powdered sugar,beat till white and creamy
Add in the cocoa powder,vanilla,heavy cream and melted chocolate
Beat to incorporate
For the syrup
Boil the sugar with the water for 3 minutes and let it cool
Cut the cakes in half,it helps if they are freezer cold
Syrup and fill with chocolate pudding cream
Cover with the second cake,syrup and crumb coat with a thin layer of buttercream
Put in the fridge or in the freezer to set
Cover with another layer of buttercream and freeze again
Garnish with buttercream rosettes,put in the fridge to set and serve
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου