Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Κέικ Όλο Σοκολάτα με Βουτυρόκρεμα Σοκολάτας Chocolate Cake with Chocolate Buttercream





Υλικά για ένα μικρό κέικ η για 16 καπκεικς


170 γρ βούτυρο
225 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1,5 κούπα)
2 αυγά
37 γρ κακάο
1 κ.γ σκόνη εσπρέσο
97 γρ χλιαρό νερό
187 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1,5 κούπα)
1 πρέζα αλάτι
1,5 κ.γ baking powder 
1 βανίλια
125 γρ γιαούρτι

Για την βουτυρόκρεμα 
250 γρ βούτυρο
400 γρ άχνη ζάχαρη
3-4 κουταλιές γάλα η κρέμα γαλάκτος
1 βανίλια
1-2 κ.σ κακάο
125 γρ σοκολάτα λιωμένη

Σιρόπι
1/4 κούπας νερό
1/4 κούπας ζάχαρη

Γέμιση

Έτοιμη κρέμα πραλίνα και το ανάλογο γάλα για την χτυπήσουμε



Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη κι αφήνουμε να γίνει χλιαρό
Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με το κακάο
Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά
Προσθέτουμε το διαλυμένο κακάο
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι το baking powder και την βανίλια,εναλλάξ με το γιαούρτι
Ψήνουμε στους 175 C για 15-20 λεπτά

Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει,προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να ασπρίσει το βούτυρο
Προσθέτουμε το κακάο,την βανίλια,την λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε να ενσωματωθούν

Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσει

Κόβουμε το κέικ στην μέση (βοηθάει αν είναι κρύα,η παγωμένα)σιροπιάζουμε και γεμίζουμε με την κρέμα πραλίνα στιγμής,βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα βουτυρόκρεμας
Βάζουμε στο ψυγείο η στην κατάψυξη να παγώσει και καλύπτουμε με άλλο ένα στρώμα βουτυρόκρεμας
Αφού ξαναπαγώσει,διακοσμούμε με ροζέτες
Βάζουμε στο ψυγείο 
Αφού κρυώσουν οι κρέμες σερβίρουμε


Ingredients for 1 small cake or for 16 cupcakes

170 gr butter
225 gr granulated sugar (1.5 cup)
2 eggs
37 gr cocoa powder
94 ml lukewarm water
187 gr all purpose flour
1 pinch of salt
1,5 tsp baking powder
1 tbsp of vanilla extract
125 gr greek yogurt

For the buttercream 
250 gr butter
400 gr icing sugar 
3-4 tbsp of milk or heavy cream
1 tsp vanilla extract
2 tbsp of cocoa powder
125 ml melted chocolate

For the syrup 
1/4 cup of granulated sugar
1/4 cup of water

For the filling 
Ready Chocolate Pudding mix Beaten with as much milk needed



For the cake

Melt the butter with the sugar and let it cool to touch
Mix the warm water with the cocoa
Beat the butter to cool and add in the eggs and the cocoa
Add in the flour,salt,baking powder and vanilla alternating with the yogurt
Bake at 175C for about 15-20 minutes

For the buttercream

Beat the butter till soft and add in the powdered sugar,beat till white and creamy
Add in the cocoa powder,vanilla,heavy cream and melted chocolate
Beat to incorporate

For the syrup 
Boil the sugar with the water for 3 minutes and let it cool

Cut the cakes in half,it helps if they are freezer cold
Syrup and fill with chocolate pudding cream
Cover with the second cake,syrup and crumb coat with a thin layer of buttercream
Put in the fridge or in the freezer to set
Cover with another layer of buttercream and freeze again
Garnish with buttercream rosettes,put in the fridge to set and serve





 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου