Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Μακαρόνια με Κιμά από Φακή Lentil Bolognese


Υλικά
ελαιόλαδο
400 γρ φακές Καστοριάς
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 καρότα τριμμένα
1 κύβος ζωμός κοτόπουλο η λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
250 γρ έτοιμη ντομάτα τριμμένη
κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη
μαϊντανός ψιλοκομμένος 

400 γρ μακαρόνια κοφτά


Νηστίσιμο τυρί η φέτα για το σερβίρισμα


Βάζουμε τις φακές να πάρουν βράση και τις στραγκίζουμε
Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα καρότα,τον κύβο κοτόπουλο,την δάφνη,την σάλτσα τριμμένης ντομάτας,αλάτι,πιπέρι και ρίγανη λίγο ελαιόλαδο και ζεστό νερο να τις καλύψει
Αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (1 κ.σ για κάθε μερίδα) και ρίχνουμε μέσα το κόκκινο γλυκό πιπέρι να κάψει
Το προσθέτουμε στις φακές και αφήνουμε να χυλώσουν και να μείνουν με την σάλτσα τους
Προς στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σερβίρουμε πάνω σε κοφτά μακαρόνια κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με τυρί τριμμένο


Ingredients

olive oil

400 gr lentils
1 medium red onion chopped
1 clove of garlic minced
2 carrots shredded
1 chicken cube or vegetable
1 bay leaf
250 gr grated tomato sauce
sweet red pepper
salt,black pepper,oregano
chopped parsley

400 gr canneroni pasta


Vegan cheese or feta cheese for serving



Bring the lentills to a boil and strain them
Add in the onion,garlic,carrots,chicken cube,bay leaf,grated tomato sauce,salt,black pepper,oregano,some olive oil and cover with hot water
Let them boil and soften and if needed add more water
Pour the red pepper in the hot oil (1 tbsp for each person) and put it in the lentills
Let their sauce thickens and near the end add in the chopped parsley
Serve over pasta with grated vegan cheese or feta






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου