Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Πουτίγκα Φούρνου με το Τσουρέκι που Περίσσεψε Brioche Bread Pudding





Υλικά

500 γρ τσουρέκι σε μπουκίτσες και τριμμένο
Αν το τσουρέκι δεν είναι γεμιστό θα χρειαστούμε
Μαρμελάδα,ή μερέντα ή σταφίδες ή τσιπς σοκολάτας
1 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
2 πρέζες αλάυι
600 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ κανέλα
1 βανίλια
80-100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (6-8 κ.σ)
3-4 αυγά
Για το γλάσο μισή κούπα άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με 3-4 κ.σ γάλα
Καρύδια τριμμένα και κανέλα για το γαρνίρισμα

Ψιλοκόβουμε το τσουρέκι και το βάζουμε σε ένα πυρέξ
Αν το τσουρέκι είναι σκέτο βάζουμε σκόρπια και κ.γ μαρμέλα η μερέντα
Χτυπάμε το γάλα,με το αλάτι,το λιωμένο βούτυρο,την κρέμα γάλακτος,την κανέλα,την βανίλια,την ζάχαρη και τα αυγά και περιχύνουμε το τσουρέκι
Αφήνουμε μισή ώρα 
Ψήνουμε στους 170 C για 40 λεπτά,μέχρι να φουσκώσει και να πήξει
Όσο είναι ζεστό γαρνίρουμε με το γλάσο,λίγη κανέλα και τα καρύδια

Ingredients

500 gr brioche or challah bread,chopped
some tsp of jam
optionally,nutella,raisins or chocolate chips
1 tbsp of melted butter
2 pinches of salt
600 ml milk 
100 ml heavy cream 
1 tsp of cinnamon
1 tsp of vanilla extract
80-100 gr of granulated sugar
3-4 eggs
For the icing 
Half a cup of powdered sugar mixed with 3-4 tbsp of milk
Chopped walnuts and cinammon for garnishing

Chop the brioche in small pieces and put in a baking dish
Mix the milk,butter,salt,heavy cream,cinammon and vanilla,with the sugar and the eggs
Pour over the brioche and let it sit for half an hour
Bake at 170 C for 40 minutes till golden and puffy
While still warm garnish with the icing,cinammon and walnuts









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου