Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Λουκανοπιτάκια Κουνελάκια Hot Dog Bunnies


Υλικά για 15 κουνελάκια
1 νωπή μαγιά η ξήρη ανακατεμένη με 30 ml από το χλιαρό γάλα μαζί με 2-3κ.σ αλεύρι και 5 κ.γ ζάχαρη
150 ml χλιαρό γάλα
100 γρ γιαούρτι
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ αλάτι
50 γρ βούτυρο λιωμένο
λουκάνικα κοκτέιλ
1 ασπράδι χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλειμμα ή αλείφουμε με γάλα ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη 
Κόκκοι πιπεριού για μάτια και στόμα 

Στη μαγιά με το γάλα και την ζάχαρη,ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι,το γιαούρτι το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το λιωμένο βούτυρο
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και με μια πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει
Πλάθουμε σε 15 μπαλάκια
Κάνουμε το κάθε ένα κορδόνι και κλείνουμε σε φιόγκο,όπως στο βίντεο
Βάζουμε το λουκάνικο ανάμεσα στα δαχτυλίδια
Με ένα ξυλάκι φτιάχνουμε τα μάτια και το στόμα και βάζουμε κόκκους πιπεριού
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν
Αλείφουμε με ασπράδι η με ζαχαρόνερο και ψήνουμε στους 170 C για 20 λεπτά
Αυτή η ζύμη φτιάχνει πολύ αφράτα ψωμάκια και τέλεια ζύμη για πίτσα και πεϊνιρλί 




Ingredients for 15 bunnies

25 gr fresh yeast or 8 gr of dry yeast diluted in 30 ml of the warm milk,with 2-3 tbsp of flour and the 5 tsp of sugar
150 ml warm milk
100 gr yogurt
450 gr all purpose flour
1 tsp of salt
50 gr of melted butter
cocktail sausages
1 egg white beaten with some milk for brushing or milk mixed with some sugar
Peppercorns for the eyes and mouth

In the yeast with the milk and sugar,mix in the flour with the salt,yogurt,the rest of the milk and melted butter
Knead to form a soft dough that doesn't stick
Cover the bowl with plastic wrap and a towel and let it rise for an hour
Shape into 15 balls and make each one into a thin log
Close in a bow shape as seen in the video and put the sausage into the bow tie
Press the eyes and mouth with a wooden skewers and put in peppercorn
Put in a pan lined with parchment paper and let them rise for half an hour
Brush them with egg white or sugar water and bake them at 175 C for 20 minutes
This dough makes soft and yummy bread buns,great for pizza too


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου