Υλικά
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
9 κ.σ κορν φλάουρ ή custard powder για να μας βγει κίτρινη
9 κ.σ ζάχαρη
2 βανίλιες αν βάλουμε κορν φλάουρ,το custard powder έχει άρωμα
30 γρ βούτυρο
Φέτες τσουρεκιού που περίσσεψε
2 μορφατ χτυπημένα με 2 κ.σ άχνη ζάχαρη και 2 κ,σ κρέμα γάλακτος
Βάζουμε σε κατσαρόλα εκτός φωτιάς την ζάχαρη,το γάλα,το κόρν φλάουρ,και την βανίλια
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί εντελώς το κόρν φλάουρ
Δένουμε σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας για να μη μας κολλήσει από κάτω
Όταν δέσει και έχει πάρει μια βράση κάνοντας μικρές φουσκαλίτσες κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο
Στρώνουμε σε ταψί (30 εκ) τις φέτες τσουρέκι και τις βρέχουμε με λίγο γάλα
Περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Γαρνίρουμε με την σαντιγί και ροζέτες με βουτυρόκρεμα η με τρίμματα από το τσουρέκι
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε
Στρώνουμε σε ταψί (30 εκ) τις φέτες τσουρέκι και τις βρέχουμε με λίγο γάλα
Περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Γαρνίρουμε με την σαντιγί και ροζέτες με βουτυρόκρεμα η με τρίμματα από το τσουρέκι
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε
Για την βουτυρόκρεμα δείτε εδώ https://jimdiasrecipes.blogspot.com/2019/04/chocolate-cake-with-chocolate.html
For the cream
1 litre of milk
9 tbsp of corn flour or custard powder
9 tbsp of granulated sugar
1 tbps of vanilla extract if you use corn flour,custard powder has vanilla inside
30 gr butter
Leftover cake or brioche slices
Whipped cream and Buttercream for garnishing
Here in greece i use canned whipped cream which hold it's shape better,you can use vanilla or cream cheese frosting in a can or home made,or stabilized whipped cream so it keeps it's shape longer
Mix well with a wire whisk till the corn flour is completely dissolved
Now put it on the stove and bring it to boil by stirring constantly so it won't stick on the bottom
After it thickens and has formed small bubbles on the top,remove from the heat and add in the butter
In a 30 cm baking pan line over the leftover cake or brioche slices and wet them with some milk
Pour over the hot cream,let it cool and put in the fridge to set
Garnish with whipped cream and buttercream,let it chill and serve
For the buttercream see here https://jimdiasrecipes.blogspot.com/2019/04/chocolate-cake-with-chocolate.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου