Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Εύκολη Γαριδομακαρονάδα και Γαρίδες Σαγανάκι


 
Υλικά για την γαριδομακαρονάδα
450 γρ γαρίδες με το κέλυφος
1 κρεμμύδι ξερό και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
μισή κούπα κόκκινο κρασί
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και πάπρικα γλυκιά
250 ml ντοματοχυμό
4-5 φύλλα βασιλικό 
μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γρ μακαρόνια σπαγγέτι

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Και προσθέτουμε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα
Σβήνουμε με το κρασί και αφαιρούμε τις γαρίδες
Προσθέτουμε ντομάτα ψιλοκομμένη,λίγη ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και πάπρικα γλυκια και τον ντοματοχυμό
Βάζουμε λίγο νερό να βράση και προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού
Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες να δέσει η σάλτσα 
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με μακαρόνια σπαγγέτι

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και γαρίδες σαγανάκι

Για το σαγανάκι

Υλικά 

ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
400 γρ φρέσκιες γαρίδες ολόκληρες 
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί η 1 σφηνάκι ούζο
200 ml ντοματοχυμός
1 κ.σ κέτσαπ
λίγη πάπρικα γλυκιά
μια ντομάτα ψιλοκομμένη η τριμμένη
αλάτι,μαύρο,πιπέρι,ρίγανη
λίγη φέτα κομμένη σε λεπτά κομμάτια
μαϊντανός για το σερβίρισμα 

Για τις γαρίδες αφαιρούμε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι που είναι κοντά στην ράχη του κεφαλιού (αν υπάρχει)
Δεν χρειάζεται να τις καθαρίσουμε από κέλυφος εκεί είναι όλη η νοστιμιά
Σέ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις γαρίδες
Σοτάρουμε να γίνουν κόκκινες,σβήνουμε με το κρασί και τις αφαιρούμε από το τηγάνι
Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό,την ντομάτα,το κέτσαπ,την πάπρικα,αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε 5 λεπτά να σιγοβράσει
Αφού είναι έτοιμη να δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες κατεβάζουμε από την φωτιά,βάζουμε μέσα στην σάλτσα την φέτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό
Φυσικα μπορούμε να τις σερβίρουμε και πάνω σε μακαρόνια σαν μια γρήγορη γαριδομακαρονάδα
Το μυστικό είναι να είναι φρέσκιες οι γαρίδες,έτσι βγάζουν όλη την γεύση
Αν βάλουμε κατεψυγμένες καλό είναι να βρούμε ολόκληρες με το κέλυφος 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου