Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Πτι φουρ Μάφινς - Πολύ Αφράτα



 

Υλικά

150 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ άχνη ζάχαρη
1 αυγό και 1 κρόκο
260 γρ αλεύρι και λίγο ακόμα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Μαρμελάδα Βερίκοκο
Πραλίνα Φουντουκιού

Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη,χτυπάμε 6-7 λεπτά να ασπρίσει
Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα
Βάζουμε περίπου το μισό μείγμα στο κορνέ και στο υπόλοιπο προσθέτουμε 2-3 κ.σ αλεύρι 
Με την αρχική ζύμη φτιάχνουμε και πεντανόστιμα κουλουράκι πτι-φουρ
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και τα στρώνουμε σε θήκες μάφιν,πατώντας με ένα αλευρωμένο ποτήρι
Βάζουμε στο καθένα 1 κ.σ μαρμελάδα η πραλίνα
Γαρνίρουμε από πάνω με την ζύμη που έχουμε βάλει στο κορνέ
Ψήνουμε στους 170 C για 20-24 λεπτά μέχρι να ροδίσουν




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου