Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Κουραμπιέδες Πολύχρωμοι και Αφράτοι


Υλικά 250 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη (60 γρ)
300 γρ αλεύρι (2 κούπες και 1/4)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
προαιρετικά 
(1/4 κούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα)
για άρωμα 
ξύσμα από 1 πορτοκάλι,1/4 κ.γ κανέλα 
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε 6-7 λεπτά να ασπρίσει
Προσθέτουμε το αλεύρι και την βανίλια και πλάθουμε με το χέρι,μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Για άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και την χρωματίζουμε κόκκινη και πράσινη
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο 15 λεπτά για να είναι κρύα και να μη μας σπάει
Αυτό θα βοηθήσει και να μη μας ραγίσουν οι κουραμπιέδες στο ψήσιμο
Πλάθουμε τον κάθε κουραμπιέ σε 20 γρ 
Αυτή η δόση μας βγάζει 24 κουραμπιεδάκια
Θα τους ψήσουμε στους 160-170 για 20-24 λεπτά,χωρίς να ροδίσουν σχεδόν καθόλου 
Τους αφήνουμε να κρυώσουν και ύστερα τους βουτάμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με μια βανίλια
Τους στρώνουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου