Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Πάστα ταψιού Χωρίς Ζάχαρη



Υλικά

Για ένα μικρό πυρέξ (22 x30)

3 αυγά
1,5 κ.σ φρουκτόζη
3 κ.σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (50 γρ)
2 κ.σ κακάο (15 γρ)
2 κ.σ αραβοσιτέλαιο (12 ml)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι
100 γρ μέλι
100 ml νερό

Για την κρέμα 
500 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ φρουκτόζη 
50 γρ custard powder (4,5 κ.σ )

Για την ganache 
180 ml γάλα αμυγδάλου
200 γρ κουβερτούρα 

*Για την διπλή δόση την κάνουμε σε 30 άρι ταψί

Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά με την φρουκτόζη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν
Προσθέτουμε το αλεύρι,το κακάο την βανίλια και το λάδι και το διπλώνουμε με μια σπάτουλα
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 175 C

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό και το μέλι 3 λεπτά

Κάνουμε τρύπες στο κρύο παντεσπάνι με ένα πιρούνι και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι
Μπορεί να μη το πάρει όλο

Για την κρέμα ανακατεύουμε στο κρύο γάλα αμυδάλου,το custard powder και την φρουκτόζη 
Βράζουμε μέχρι να δέσει

Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει

Για την ganache 

Ρίχνουμε το καυτό γάλα αμυγδάλου,πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα,περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
Γαρνίρουμε το γλυκό με την ganache και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου