Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η Αγαπημένη μου Πορτοκαλόπιτα με Γιαούρτι - Ζουμερή και Αφράτη





Υλικά
1 κούπα αραβοσιτέλαιο (250 ml)
2 γιαούρτια (400 γρ)
1 κούπα ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
χυμό από 1 πορτοκάλι 
1 φακελάκι baking powder
4 αυγά
500 γρ φύλλο κρούστας

δύομιση ποτήρια νερό (625 ml)
μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι (125 ml)
δυόμιση ποτήρια ζάχαρη (550 γρ)

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει

Ψιλοκόβουμε το φύλλο σε μικρά κομμάτια
Το αφήνουμε μισή ώρα στην άκρη να στεγνώσει
Χτυπάμε το λάδι,με το γιαούρτι,την ζάχαρη,το ξύσμα,την βανίλια,τον χυμό το baking powder και τα αυγά
Προσθέτουμε λίγα λίγα τα φύλλα και ανακατεύουμε
Αφήνουμε 20 λεπτά στην άκρη να ρουφήξει
Βάζουμε σε 30άρι ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 35-40 λεπτά
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ χρώμα
Σιροπιάζουμε την καυτή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι
Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι
Την διατηρούμε στο ψυγείο,γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου