Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Κοκκινιστή Φασολάδα Καστοριάς


 Υλικά

400 γρ φασόλια

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

3 μεσαία καρότα σε ροδέλες

250 ml ντοματοχυμό

πάπρικα γλυκιά

αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

1,5 κύβο ζωμό κοτόπουλο

ελαιόλαδο 

μαϊντανό ψιλοκομμένο


Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια,σε λίγο νερό

Πετάμε το νερό και βάζουμε καινούργιο να τα καλύψει

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε το καρότο

Τα προσθέτουμε στα φασόλια,στην άρχη προσθέτο λίγο λάδι,λίγο ντοματοχυμό,τον ζωμό και λίγα από τα μυρωδικά,εκτός από το αλάτι που το βάζουμε στο τέλος

Αφήνουμε να βράσουν 

Την πάπρικα την σοτάρω μισό λεπτό σε καυτό ελαιόλαδο και την προσθέτουμε στην φασολάδα

Ξαναπροσθέτουμε μπαχαρικά και ντοματοχυμό και αφήνουμε την φασολάδα να χυλώσει

Αν χρειαστεί ξαναπροσθέτουμε νερό

Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Αν τα φασόλια δεν βράζουν τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο βραστό νερό να μαλακώσουν,40 λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου