450 γρ κανταΐφι
250 γρ βούτυρο λιώμένο
Για την κρέμα
1500 ml γάλα
150 γρ κάστερ πάουντερ ή άνθος αραβοσίτου
150 γρ ζάχαρη
2 κ.σ βούτυρο
Για το σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλας
χυμό από 1 λεμόνι
για την σαντιγί
2 κουτάκια μόρφατ ή 500 ml φυτική σαντιγί
2 κ.σ άχνη
Τραβάμε το κανταΐφι να μην έχει κόμπους
Στρώνουμε σε 40άρι ταψί και περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά με το βούτυρο
Ψήνουμε στους 165 C για 35-40 λεπτά να ροδίσει σιγά σιγά και να χρυσαφίσει
Για το σιρόπι
Βράζουμε την ζάχαρη το νερό και την κανέλα για 6 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι
Περιχύνουμε το ζεστό κανταΐφι,με το ζεστό σιρόπι,το αφήνουμε να ρουφήξει και να κρυώσει
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα,το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι,να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο
Περιχύνουμε το γλυκό με την ζεστή κρέμα κι αφού κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με την άχνη και γαρνίρουμε το γλυκό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου