Υλικά
για την μαρινάδα
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γ σκόνη σκόρδου
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
προαιρετικά μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Για τις πατάτες
2-3 μεγάλες πατάτες με την φλούδα
2-3 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
λεμόνι για το σερβίρισμα
Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια (δε τα πλένουμε γιατί θα ρουφήξουν το νερό)
Τα ανακατεύουμε με την μαρινάδα και τα περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια
Βάζουμε 3-4 σε κάθε ξυλάκι,ανάλογα το μέγεθος
Μπορούμε ανάμεσα να βάλουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά
Θα τα ψήσουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 25-30 λεπτά στους 170 C να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές
Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο σχαροτήγανο
Για τις πατάτες
Ξεπλένουμε τις πατάτες και τρίβουμε την φλούδα με ένα καθαρό σύρμα η ένα σφουγγαράκι,να καθαρίσει λίγο η φλούδα
Τις κόβουμε σε χοντρές πατάτες τηγανιτές η φούρνου
Τις βάζουμε σε μπολ με νερό και τις ξεπλένουμε
Μπορούμε να τις αφήσουμε μέσα στο νερό,να φύγει το άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές
Τις ανακατεύουμε με την μαρινάδα,τις στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 165-170 C για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Τις γυρνάμε συχνά και από τις 2 πλευρές για να γίνουν τραγανές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου