Υλικά
4 αυγά
400 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
220 ml αραβοσιτέλαιο (1 κούπα)
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
1 κ.γ μαχλέπι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τον χυμό του
500 γρ φαρίνα
300 γρ μύρτιλα ή
Μισή κούπα σταφίδες ξανθές
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το γιαούρτι τα μυρωδικά και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Τα μύρτιλα είναι καλύτερα να τα βάλουμε κατεψυγμένα,δηλαδή ακόμα και αν τα πάρουμε φρέσκα θα τα ξεπλύνουμε και θα τα βάλουμε πρώτα στην κατάψυξη,έτσι δεν θα λιώσουν μέσα στο κέικ και θα μείνουν ολόκληρα
Προσθέτουμε τις φουσκωμένες σταφίδες η τα μύρτιλα
*Τις σταφίδες τις μουσκεύουμε μισή ώρα σε ζεστό νερό και τις στραγγίζουμε
Ψήνουμε σε μικρή φόρμα,στους 165-170 για 30-35 λεπτά
Αυτό το κεκάκι,μένει μαλακό πολλές μέρες λόγω του γιαουρτιού,δεν χρειάζεται ούτε μίξερ και του έχουμε έτοιμο στην στιγμή
Δοκιμάστε το μαχλέπι στα κέικ τα κάνει σούπερ μυρωδάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου