Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Κορμός (Μωσαϊκό) Greek Βiscuit cake







 







Υλικά

450 γρ μπισκότα πτι-μπερ
1-2 κ.σ κακάο
225 γρ μαργαρίνη
125 ml γάλα (μισό ποτήρι
1 αυγό
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια ή λίγο λικέρ

Προαιρετικά
Καρύδια,λουκούμια,ή σοκολάτα,γκοφρέτα σπασμένη μαζί με τα μπισκότα

Λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο
Ανακατεύουμε την ζάχαρη να διαλύθει
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια
Σ'ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και τα βρέχουμε με το γάλα
Προσθέτουμε το μείγμα της μαργαρίνης,ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε
Βάζουμε σε λαδόκολλα και πλάθουμε σε σχήμα κορμού
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει ή στην κατάψυξη για να σφίξει πιο γρήγορα
Διατηρούμαι στο ψυγείο








Ingredients

450 gr biscuits petit beurre or digestive
1-2 tbsp of cocoa powder
225 gr margarine
1 egg
1 cup granulated sugar
1 tsp vanilla extract or some liqueur of your choice
125 ml mlik

Optionally walnuts,tukish delight or chocolate candy of your choice mixed with the biscuits

Melt the margarine and add in the sugar and the cocoa and stir to dissolve it completely
Remove from the heat and add in the vanilla extract
In a bowl break the biscuits into small pieces and add the milk to soften them 
Mix in the margarine mixture and let it cool a bit
Add in the egg and mix
Put in a parchment paper and close it in a caramel like packaging
Cover with aluminum foil
Put in the freezer to chill it and store in the refrigerator











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου