Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Αφράτο Κέικ μήλου με Μπισκοτένια Επικάλυψη Moist Cake with Apples and Crumble Topping






Για το κέικ
1/2 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπείκινγκ πάουντερ
160 ml γάλα ή γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ λικέρ
1 μήλο ξεφλουδισμένο σε λεπτές φέτες-μισοφέγγαρα
προαιρετικά 1/4 κούπας σταφίδες


Για την μπισκοτένια επικάλυψη
4 κ.σ μαργαρίνη ή βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένο (75 γρ)
μισή κούπα αλεύρι
4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κ.σ λικέρ

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε τα αυγά
Κοσκινίστε σ'ένα μπωλ το αλεύρι με το μπέικινγκ,τη ζάχαρη και προσθέστε το ξύσμα
Προσθέστε τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου,εκτός από τα μήλα και χτυπήστε 2-3 λεπτά
Για την τριφτή ζύμη
Βάλτε σ'ένα μικρό μπωλ όλα τα υλικά  και ανακατέψτε τα μ'ένα πιρούνι να γίνει μια μαλακή και εύθραυστη ζύμη
Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα,καλύπτουμε από πάνω με φέτες μήλου και τέλος με την τριφτή ζύμη
Ψήνουμε το κέικ στους 175  C για 45-50 λεπτά περίπου,μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα  καθαρή από το κέντρο αν χρειαστεί το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μη πάρει πολύ χρώμα
Αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη






Ingredients

1/2 of butter
1 cup of granulated sugar
2 eggs
2 cups all purpose flour
3 tsp baking powder
orange zest
1 tbsp of liqueur
160 ml milk or yogurt
1 apple peeled and cut in thin slices
1/4 cup of raisins

For the crumble topping
4 tbsp warmed butter or margarine  (75 gr)
half a cup of all purpose flour
4 tblsp granulated sugar
1 tsp cinnamon
1 tbsp of liqueur

Beat the butter with the sugar and add the eggs
In a bowl sift the flour,the bakind powder,sugar and add in the lemon zest 
Add the dry ingredients in the butter mixture,beside the apples and beat for 2-3 minutes
For the crumble topping
Put the ingredients in a bowl and mix with a fork till you have a soft and fragile batter
Put the batter in a greased pan,cover with the apple slices and the crumble topping at the end
Bake at 175C for 45-50 minutes till a toothpick comes out clean from the center
If needed cover with aluminum foil so it wont get too much color on the top
Let it cool completly and garnish with powdered sugar if you want







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου