Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Kαρμπονάρα Spaghetti alla carbonara





















Υλικά

300 γραμμ σπαγγέτι
250 γραμμ κρέμα γάλακτος
100 γραμμ μπέικον ψιλοκομμένο
100 γραμμ κεφαλοτύρι η γκούντα τριμμένο η παρμεζάνα
1 αυγό
1 κ.σ βούτηρο
αλάτι ,πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, μέχρι να γίνει τραγανό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το κεφαλοτύρι και το αλάτι και το πιπέρι.Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, και ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος καθώς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν.Προσθέτουμε και το αυγό εκτός φωτiάς ανακατεύουμε και σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι



http://www.sintagespareas.gr/sintages/karmponara.html


Ingredients

300g spaghetti
250g heavy cream
100 grams of bacon chopped
100 grams grated kefalotyri cheese or gouda or Parmesan
1 egg
1 tbsp butter
salt and pepper

Boil the pasta in plenty of salted water for 10 minutes and strain Saute bacon in a nonstick skillet without fat until crisp . Mix in a bowl the cream,,cheese and salt and pepper.Put back into the pot over the fire and add the bacon , cream and butter. Mix briefly to encorporate.take of the heat and mix in the egg .Serve the carbonara and immediately sprinkle with extra grated parmesan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου