Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Μακαρονόπιτα Greek Macaroni Pie




Για το φύλλο
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
μισό ποτήρι λευκό κρασί
3-4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ baking power

για την γέμιση

3 ποτήρια γάλα
4-5 αυγά (χτυπημένα)
250 γρ μακαρόνια σπαγγέτι η για παστίτσιο η πέννες βρασμένα (al dente)
φέτα,κεφαλοτύρι .γκούντα τριμμένη (όσο θέλουμε)
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Φτιάχνουμε την ζύμη για το φύλλο την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί
Ανοίγουμε 3 φύλλα
Απλώνουμε τα 2 (βουτυρωμένα) στο ταψί,οι άκρες τους θα εξέχουν
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και την τοποθετούμε πάνω στα φύλλα που στρώσαμε στο ταψί
Σκεπάζουμε και με το τελευταίο φύλλο και κλείνουμε τις γωνίες που περισσεύουν σε κόθρο
Χαράζουμε και αλείφουμε από πάνω με λιωμένο βούτυρο
Ψήνουμε στους 180 C για 40 -45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα μας
Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε έτοιμα φύλλα κρούστας


For the phyllo dough

4 cups flour, all -purpose ( as much as it takes )
half a glass of white wine
3-4 tbsp olive oil
1 tsp baking power

For the filling
3 glasses of milk
4-5 eggs ( beaten )
250 g spaghetti cooked (al dente)
feta cheese or kefalotyri or gouda grated  (as much as we like)
salt, pepper,oregano

We make the dough and then cover it and let it rest for half an hour
Roll out 3 phyllo sheets
Spread the 2 phyllo sheets ( greased ) into the pan , the edges will protrude
Mix the ingredients for the filling and place it over the phyllo that you have layerer in the pan
Cover with the last sheet by closing it's angles above it
We carve into square pieces and brush the top with melted butter
Bake at 180 C for 40 -45 minutes until golden brown
If you want you can use prepared phyllo sheets

                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου