Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Ψωμί με λιαστή ντομάτα και φέτα Bread with Sundried Tomatoes and Feta Cheese



                                                        








Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 κ.σ ελαιόλαδο 
τριμμένη φέτα
λιαστές ντομάτες
και σουσάμι για το πασπάλισμα

Φτιάχνουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει
Αφού φουσκώσει την πατάμε να ξεφουσκώσει και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει
Ανοίγουμε σε λεπτό πάχος και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και λιαστές ντομάτες
Κλείνουμε σκεπάζοντας με την άλλη πλευρά της ζύμης και πατάμε τις άκρες
Αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει


1 kg all purpose flour
1 pinch of salt
2 tbsp sugar
2 sachets of dry yeast
4 tbsp olive oil
crumbled feta cheese and sundried tomatoes
sesame seeds for sprinkling

Make the dough and let it rise
After rising press it to deflate and let it rise again
Roll out in a thin thickness and sprinkle the feta and the sundried tomatoes
Close with the other side of the dough and press the edges
Brush with water and sprinkle with sesame seeds
Bake at 180 C for 25-to 30 minutes until golden brown



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου