Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Εκμέκ Κανταΐφι Ekmek Kataifi





Υλικά 

500 γρ κανταίφι
250 γρ βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα
650 ml γάλα (δυόμιση ποτήρια του νερού)
150 γρ ζάχαρη (μιση κούπα +4 κ.σ)
60 γρ βούτυρο (3 κ.σ)
2 αυγά
1 βανίλια
112 γρ σιμιγδάλι (μισή κούπα +2 κ.σ)


Για το σιρόπι
3 μιση κούπες ζάχαρη (800 γρ)
2 κούπες νερό (500 γρ)

Για το γαρνίρισμα
250 ml κρέμα γάλακτος
2-3 κ.σ άχνη ζάχαρη
φιστίκια αιγίνης ανάλατα ψιλοκομμένα

Ξεμπερδεύουμε το κανταίφι και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι
Το περιχύνουμε με το βούτηρο
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει 40-45 λεπτά
Φτιάχνουμε το σιρόπι αφήνοντας το να βράσει για 10 λεπτά αφού πάρει βράση
Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να το ρουφήξει
Για την κρέμα βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το βούτηρο,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια ,ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταίφι ομοιόμορφα
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και γαρνίρουμε το κανταΐφι 






Ingredients

500 g kataifi
200 g butter ( melted )

For the cream
650 ml milk ( two glasses of water)
150 g sugar ( half cup +4 tbsp )
60 g butter ( 3 tbsp )
2 eggs
1 tsp vanilla extract
112 g semolina (half cup +2 tbsp )

For the syrup
3 and a half cups sugar (800 gr)
2 cups water (500 gr)

For the garnish
250 ml heavy cream
2-3 tbsp powder sugar
ansaltechopped pistachios

Untangle the kataifi and lay it in a greasepan 
Then drizzle it with butter
Bake at 180 C until golden brown for 40-45 minutes
We make the syrup by leaving it to boil for 10 minutes after it starts to boil
Allow the kataifi to cool and then put the hot syrup over it and let it suck it
For the cream , boil the milk with the sugar and the butter , add the semolina and vanilla , stir and boil for 5 minutes.
Spread the cream evenly over the kataifi

Beat the cold heavy cream with the sugar and garnish the kataifi

                                           

                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου