Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Πάνκεικς Pancakes


Υλικά


1 κούπα  ( 130 γραμμάρια ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

1 ποτήρι ( 240 ml ) γάλα

2 κουταλιές της σούπας ( βούτηρο λιωμένο (και λίγο ακόμα για να αλείφετε το τηγάνι).

 Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά  αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ , το αλάτι και τη ζάχαρη .Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αυγό ,το γάλα και το λειωμένο βούτυρο . Κάνετε μια λακούβα στο κέντρο  και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα των αυγών , όλα με τη μία και ανακατεύουμε ( με λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα ) μέχρι να αναμιχθούν ( Μην αναμειγνύετε πολύ γιατί οι τηγανίτες θα είναι σκληρές . )

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζετε λίγο βούτηρο να λιώσει

Χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα χύστε περίπου 1/4 φλυτζάνι ( 60 ml) μείγματος πάνω στο καυτό τηγάνι , που Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην πάνω επιφάνεια (1-2 λεπτά) αναποδογυρίστε ως που να ροδίσει και η άλλη πλευρά 

Σερβίρετε αμέσως με βούτυρο και σιρόπι 

Για Blueberry Pancakes Ρίξτε φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα (προτιμήστε άγρια ​​βατόμουρα ), στις κορυφές των τηγανιτών όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επάνω επιφάνεια του μείγματος της τηγανίτας. 

Pancake Recipe:

1 cup (130 grams) all-purpose flour
1 1/2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
2 tablespoons (28 grams) granulated white sugar
1 large egg, lightly beaten
1 cup (240 ml) milk
2 tablespoons (28 grams) unsalted butter, melted
Plus extra melted butter for greasing the pan.


Pancake Recipe: In a large bowl whisk together the flour, baking powder, salt and sugar. In a separate bowl whisk together the egg, milk, and melted butter. Make a well in the center of the dry ingredients and then pour in the egg mixture, all at once, and stir (with a rubber spatula or wooden spoon) just until combined. The batter should have some small lumps. (Do not over mix the batter or the pancakes will be tough.)
Heat a frying pan or griddle over medium high heat until a few sprinkles of water dropped on the pan or griddle splatter.  Adjust the temperature as needed. Can also use an electric griddle with the temperature set at 350 degrees F (180 degrees C). Using a piece of paper towel or a pastry brush, lightly brush the pan with melted butter or oil (or spray with a non stick vegetable spray.)
Using a small ladle or scoop, pour about 1/4 cup (60 ml) of pancake batter onto the hot pan, spacing the pancakes a few inches apart. When the bottoms of the pancakes are brown and bubbles start to appear on the top surfaces of the pancakes (2-3 minutes), turn over. Cook until lightly browned (about 1-2 minutes).
Repeat with remaining batter, brushing the pan with melted butter or oil between batches.
Serve immediately with butter and maple syrup.
Makes about 8 - 4 inch (10 cm) pancakes.  Serves 3-4 people.
For Blueberry Pancakes: Sprinkle fresh or frozen blueberries (prefer wild blueberries) on the tops of the pancakes just as bubbles start to appear on the top surface of the frying batter. Preparation time15 minutes.




Read more:http://www.joyofbaking.com/breakfast/Pancakes.html#ixzz2pS33IEF8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου