Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ομελέτα Φούρνου Oven baked Omelete


Υλικά

7-8 αυγά
1 ποτήρι γάλα (φρέσκο η  εβαπορέ)
αλάτι.πιπέρι.ρίγανη
πατάτες (τηγανητές ,φούρνου η βραστές)
φέτα ψιλοκομμένη
κίτρινο τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι .κασέρι .γκούντα)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο


Προαιρετικά
1 κ.γ μπεικιν πάουντερ
ζαμπόν η μπέικον ψιλοκομμένο ή
λούκανικα κομμένα σε φετούλες ή
κοτόπουλο μαγειρέμενο ψιλοκομμένο

Λαδώνουμε ενα ταψάκι και στρώνουμε τις πατάτες την φέτα το κίτρινο τυρί και αν θέλουμε ζαμπόν κ,α και ψήνουμε για 10 λεπτά να πιάσει κρόυστα
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα κι αν θέλουμε και μπέικιν πάουντερ και αλατοπιπερόνουμε
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στην βάση με την πατάτα και ψήνουμε στους 180C μέχρι να φουσκώσουν τα αυγά και να ροδίσουν
Αν θέλουμε στρώνουμε φέτες ντομάτας απο πάνω πρίν την ψήσουμε


Ingredients
7-8 eggs 1 glass of milk ( fresh or evaporated ) salt pepper oregano potatoes ( fried , baked or boiled )
feta cheese finely chopped grated yellow cheese ( kefalotyri cheese,gouda ) 2 tomatoes chopped olive oil optionally 1 tsp baking powder ham or bacon chopped sausage cut into slices or chopped cooked chicken Grease a baking pan and lay the potatoes the feta cheese the yellow cheese you like and ham if you want to.
Bake for 10 minutes to catch some crust Beat the eggs together with the milk and if you add the baking powder and salt and pepper
Pour the egg mixture over the base with the potatoes and bake at 180C until the eggs rise and brown
If you want to .put tomato slices on the top .before you baked it



                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου