Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Παγωτίνια σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή Chocolate ice cream pops without an ice cream maker










Υλικά

2 κ.σ βούτυρο η μαργαρίνη
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια


Λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε να καβουρδιστεί
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα .Αφού ρουφήξει την μια δόση προσθέτουμε την επόμενη μέχρι να τελειώσει το γάλα
Προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι και το κακάο
Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά αφού πάρει βράση μέχρι να αρχίσει να πήζει
Κατεβάζουμε από τη φωτιά,σκεπάζουμε με μεμβράνη και περιμένουμε 2 ώρες να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια για γρανίτες ή το βάζουμε σε πλαστικά ποτηράκια
Αφήνουμε 1 μέρα στην κατάψυξη να πήξουν
Αφού παγώσουν βουτάμε λίγο τα ποτηράκι σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε τα παγωτίνια

Ingredients


2 tbsp butter or margarine 

1/4 cup all purpose flour 
2 cups milk 
3/4 cup sugar 
2 tbsp cocoa powder
1 pinch of salt 
1 vanilla 

Melt the margarine add in the flour and let it roast for a minutes
Add a cup of the milk,when the mixture absorbes the milk add the next dose until you finish with all the milk 
Add the salt,sugar and cocoa and stir
Bring to a boil and stir for 1-2 minutes after it comes to a boil and starts to thicken
Remove from the heat,cover with plastic wrap and wait for 2 hours to come to room temperature
Divide the mixture into 6 popsicles molds or put it in plastic cups 
Put a day in the freezer to set

Once frozen,warmp them with your hands to unmold or dip them in some hot water and then umold them


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου