Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Ιμάμ Μπαιλντί το Ελαφρύ Imam Baildi Veggie Stuffed Eggplants the light way















Υλικά

Μελιτζάνες΄
Φέτα τριμμένη ανακατεμένη με λίγο γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
Για τη γέμιση
Ντομάτες ψιλοκομμένες
Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγο κέτσαπ
δυόσμος η μαϊντανός
Για τη σάλτσα
1 κ.σ Πελτές ντομάτας
φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη η κονκασέ
1 πρέζα ζάχαρη
1 ποτήρι νερό η ζωμός λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Χαράζουμε τις μελιτζάνες στη μέση -όχι μέχρι κάτω και τις βάζουμε σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό
Τις αφήνουμε κανένα μισάωρο να μαλακώσουν και να ανοίξουν
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και βάζουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις ως που να ετοιμαστούν οι μελιτζάνες
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα
Ρίχνουμε στο ταψί τα υλικά της σάλτσας
Αλατίζουμε μέσα τις μελιτζάνες τις βάζουμε στο ταψάκι,τις γεμίζουμε και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40 -45 λεπτά η ως που να γίνουν 10 λεπτά πριν γίνουν βάζουμε πάνω από κάθε μελιτζάνα λίγο από τη τριμμένη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο
Σερβίρουμε με τη σάλτσα που έχει το ταψί

Ingredients

eggplants
Crumbled feta mixed with some milk
olive oil
Salt, pepper, oregano
For the filling
tomatoes chopped
Onions chopped
Cloves of garlic, crushed
some ketchup
spearmint or parsley chopped
For the sauce
1 tbsp tomato paste
chopped fresh tomatoes or canned
1 pinch of sugar
1 cup water or vegetable broth
olive oil
salt and pepper

We engrave the eggplants in half-not till down and put them in a bowl with salted water
Leave them for half an hour to soften and open up
Mix the ingredients for the filling and refrigerate to tie the flavors as you let the eggplant prepare
Mix the ingredients for the sauce
Pour the sauce into the pan
Season with salt inside the eggplants put them in the pan, fill them and drizzle them with a little olive oil
Cover with foil and bake 40 -45 minutes or as long as needed the last ​​10 minutes before their done put on top of each eggplant a little of the grated cheese and continue baking without the foil
Serve with some sauce that was left in the pan




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου