Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Βασική σάλτσα Μπεσαμέλ (Μορνέι) Basic sauce Bechamel (Mornay)






Για την μπεσαμέλ

85 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (6 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
85 γρ αλεύρι ή (6 μέτριες κ.σ αλεύρι)
900 ml γάλα ή 3μιση ποτήρια του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι,μαύρο πιπέρι,μοσχοκάρυδο
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα

                                   

Λιώνουμε καλά το βούτυρο να μην έχει σβόλους και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί 30 δεύτερα
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο



For the bechamel
85 g butter or margarine (6 moderate tbsp softened butter or margarine)
85 g flour (6 moderate tbsp flour)
900 ml milk or 3 and a glasses of  milk at room temperature
salt, black pepper,nutmeg
1 handful of grated yellow cheese
2 eggs, beaten

Melt the butter well so it won\t have any lumps and add the flour
Stir in the flour with a wire whisk and let it roast for 30 seconds
Add the milk gradually ,after the mixture sucks the first dose add the next
Beat the mixture constantly with the wire whish so it won't have any lumps
Remove from the heat and add in the cheese,the eggs,salt and pepper and nutmeg
                                                             







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου