500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
25 γρ νωπή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
όσο χλιαρό νερό πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δε κολλάει στα χέρια
και όσο ακόμα αλεύρι πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δε κολλάει στα χέρια
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό (1/4 κούπας) και προσθέτουμε την ζάχαρη (δηλαδή την χτυπάμε μ'ένα πιρούνι)
Βάζουμε το αλεύρι σ'ενα μπωλ,προσθέτουμε το αλάτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μαγιά
Προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δε κολλάει στα χέρια (x2)
και όσο ακόμα αλεύρι πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δε κολλάει στα χέρια (x2)
Αφού ζυμώσουμε λίγο και έχουμε μια ελαστική και εύπλαστη ζύμη που δε κολλάει στα χέρια (x3),σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη η με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος (πχ μέσα σε σβηστό φούρνο,δίπλα στο καλοριφέρ, δίπλα στην σόμπα ή στην θερμάστρα)
Για την πιο γρήγορη σάλτσα για πίτσα,αυτή που υπάρχει σε βάζο στο σούπερ μάρκετ δε πιάνεται
Υλικά
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ κέτσαπ
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
Αναμιγνύουμε μαζί όλα τα υλικά
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ'ένα λαδωμένο ταψί,που θα χωράει το ζυμάρι της πίτσας όταν θα το βάλουμε ανοιγμένο
Λαδώνουμε την λαδόκολλα και ανοίγουμε με τα χέρια το ζυμάρι πάνω στην λαδόκολλα - βλέπε παρακάτω βίντεο
Αλείφουμε με την πιο γρήγορη σάλτσα για πίτσα,αυτή που υπάρχει σε βάζο στο σούπερ μάρκετ δε πιάνεται
Καλύπτουμε με υλικά της αρεσκείας μας (πχ κίτρινα τυριά,άσπρα τυριά,κόκκινα αλλαντικά)
Προσθέτουμε από πάνω ντοματάκια ψιλοκομμένα από κονσέρβα,αν βαριέστε να ψιλοκόψετε φρέσκια ντομάτα
Άν θέλετε δε βάζετε καθόλου ντομάτα
Ψήνετε στους 175C για 20-25 ,30-35 λεπτά περίπου δεν είναι όλοι οι φούρνοι ίδιοι ή ως που να λιώσουν τα τυριά,να λιώσουν όχι να καούν
Φοράμε γάντια φούρνο βγάζουμε το ταψί και το βάζουμε πάνω στα σβηστά μάτια της κουζίνας,αν δεν έχουν κατσαρόλες πάνω
Η σηκώνουμε την λαδόκολλα πιάνοντας την από τις άκρες,ώστε να κάτσει η πίτσα στην μέση,την βάζουμε σε μια πιατέλα και την τρώμε,είτε με τα χέρια,είτε με μαχαιροπίρουνα περίεργοι
Καλή επιτυχία!
Ingredients for the dough
500 g flour all purpose
1 pinch salt
25 gr fresh yeast
1 tsp sugar
as much lukewarm it takes to become a pliable dough that does not stick to your hands
as much flour it takes to become a pliable dough that does not stick to your hands
500 g flour all purpose
1 pinch salt
25 gr fresh yeast
1 tsp sugar
as much lukewarm it takes to become a pliable dough that does not stick to your hands
as much flour it takes to become a pliable dough that does not stick to your hands
Dissolve the yeast in lukewarm water (1/4 cup) and add the sugar (ie, beat with a fork)
Put the flour in a bowl, add in the salt,mix and add the yeast mixture
Add as much lukewarm it takes to become a pliable dough that does not stick to your hands (x2)
as much flour it takes to become a pliable dough that does not stick to your hands (x2)
After you knead shortly and you have a flexible and pliable dough that does not stick to hands (x3), cover with a plastic wrap or with a towel and let it rise in a warm place (ie inside a closed oven, next to the fireplace, next to the stove or the heater)
For the faster pizza sauce that exists beside the one in a jar in the supermarket
Put the flour in a bowl, add in the salt,mix and add the yeast mixture
Add as much lukewarm it takes to become a pliable dough that does not stick to your hands (x2)
as much flour it takes to become a pliable dough that does not stick to your hands (x2)
After you knead shortly and you have a flexible and pliable dough that does not stick to hands (x3), cover with a plastic wrap or with a towel and let it rise in a warm place (ie inside a closed oven, next to the fireplace, next to the stove or the heater)
For the faster pizza sauce that exists
Ingredients
2 tbsp tomato paste
1 tbsp olive oil
1 tsp ketchup
oregano, salt, pepper
Mix all the ingredients together
Line a baking sheet in a greased baking pan
Grease the baking sheet and roll the dough with your hands onto the baking sheet - see video below
Spread the fastest pizza sauce that exists
Cover with the ingredients of your choice (eg, yellow cheese, white cheese, red meats)
Add canned chopped tomatoes on the top,
If you like do not put any tomato at all
Bake at 175C for 20-25, 30-35 minutes,every oven is different on the timing or till the cheese melts ,but don't let it burn please
You will wear oven gloves to remove the pan and place it on the kitchen stove
Remove the pizza with a spatula or by hand and put it on a plate
Or you will lift the parchment paper by grasping the edges so the pizza will sit in the middle, put on a plate and eat, either by hand or by curious cutlery
If your wax paper gets burned not do that cause it will tear and your pizza will fall on the floor
Good luck!
If you do not get any of that,tell your mom to make you one now
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου