Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Γλυκό του Κουταλιού Σταφύλι με μέλι Grape Preserve with Honey-Greek Fruit Spoon Sweet



Υλικά

1600 γρ σταφύλια (μόνο οι ρόγες)
450 γρ μέλι
750 γρ κρυσταλλική ζάχαρη 
1,5 κούπα νερό
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
χυμός από μισό λεμόνι

Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα σταφύλια και ξεπλένουμε τις ρόγες
Βάζουμε τα σταφύλια σε κατσαρόλα μαζί με το μέλι,την ζάχαρη,το νερό και την βανίλια
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει βράση,βράζουμε για 45-50 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού
Κατεβάζουμε το γλυκό από την φωτιά και το δένουμε την επόμενη μέρα
Την επόμενη μέρα το βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει
Για να δούμε αν έδεσε θα ρίξουμε σε ένα πιατάκι ένα κουταλάκι σιρόπι και θα δούμε ότι στέκεται και κάνει κυκλάκια που κρατάνε το σχήμα του
Βάζουμε το καυτό γλυκό σε καυτό αποστειρωμένο βάζο και αφήνουμε να κρυώσει
Για να αποστειρώσουμε το βάζο,το ψήνουμε στους 130 C για 20 λεπτά 
Ingredients

1600 gr grapes (only the fruit)
450 gr honey
750 gr granulated sugar
1,5 cup of water
1 tbsp of vanilla extraxt
juice of half a lemon

Remove the fruit from the stems and wash it
Put the fruit in pan along with the honey,sugar,water and vanilla extract
Bring it to a boil and boil it for 1 hour,then add in the lemon juice
Remove from the heat and let it cool over night
The next day bring it to a boil and boil it for 20 minutes till the syrup is ready 
To see if it's done,put a tsp of syrup in a plate and see if it holds in shape and makes small circles when you pour it
Put the hot preserve in a hot sterilized jar and let it cool
To sterilize the jar bake it at 130 C for 20 minutes












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου