Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Γλυκιά Γαλατόπιτα με Αλεύρι,Χωρίς Φύλλο Greek Sweet Milk Custard Pie -Galatopita


Υλικά
1 λίτρο γάλα
8 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
8 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
2 αυγά

άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα


Στο κρύο γάλα,ανακατεύουμε την ζάχαρη,το αλεύρι,το αλάτι και την βανίλια,για να διαλυθεί το αλεύρι
Αφήνουμε να πάρει βράσει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 35 -40 λεπτά στους 180 C μέχρι να ροδίσει
Αφήνουμε να κρυώσει,πασπαλίζουμε με άχνη και με κανέλα και σερβίρουμε

Ingredients

1 litre of milk
8 tbsp of granulated sugar
8 tbsp of all purpose flour
a pinch of salt
1 tbsp of vanilla extract
2 eggs

powdered sugar and cinnamon for garnishing

In the cold milk,mix in the sugar,flour,salt and vanilla till the flour is dissolved in the milk
Bring it to a boil and stir till it thickens
Remove from the heat and add in the eggs
Pour in a greased pan and bake at 180 C for 35-40 minutes,till golden
Let it cool,garnish it with powdered sugar and cinnamon and serve


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου