Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Κολοκυθοκροκέτες Zucchini Croquettes
















Υλικά

3-4 Κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
Φέτα  και γκούντα τριμμένη
1- Κρεμμύδι ξερό τριμμένα στο λεπτό τρίφτη
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
1 αυγό
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
Αλεύρι,Φρυγανιά όσο πάρει
Αλάτι,Πιπέρι,Ρίγανη

Για το πανάρισμα
Αλεύρι,Αυγό,Φρυγανιά
Αλάτι,Μαύρο Πιπέρι,Πάπρικα,Ρίγανη

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα




Αλατίζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν
Προσθέτουμε τα τυριά,τον μαϊντανό,τον δυόσμο,τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο,το αυγό,αλάτι,πιπέρι και ρίγανη,λίγο αλεύρι και φρυγανιά μέχρι να δούμε ότι πλάθονται
Για το πανάρισμα αλατοπιπέρονουμε το αλεύρι και στην φρυγανιά προσθέτουμε και κόκκινο πιπέρι και ρίγανη 
Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια σε μικρές κροκέτες και τα πανάρουμε
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές



Ingredients

3-4 zucchini grated on a coarse grater
Grated feta and gouda cheese
Parsley and spearmint thinly sliced
1 red onion grated
2-3 spring onions thinly sliced
1 garlic clove minced
1 egg
1 tsp of baking powder
Flour and Breadcrumbs as much  as needed
Salt,Pepper,Oregano

For the coating
Flour,eggs,breadcrumbs
Salt,Black pepper,Oregano,Paprika

Olive oil for frying

Season the shredded zucchini with salt and let it strain it's juices
Add in the cheeses,parsley and spearmint,spring onions and garlic,egg,salt,pepper and oregano and some flour and breadcrumbs till they become pliable
Mix the salt and pepper with the flour and at the bread crumbs also add in the red pepper and the oregano
Shape them with oiled hands and coat them in the flour,egg and breadcrumbs 
Fry them in hot oil till golden on both sides



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου