Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Αφράτοι Κουραμπιέδες Χωρίς Γλουτένη Gluten Free Christmas Butter Cookies













Υλικά για 24 κουραμπιεδάκια
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ άχνη ζάχαρη (4 κ.σ)
2 αυγά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Προαιρετικά
1/4 κούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα




Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει και να ασπρίσει
Προσθέτουμε το αυγό,το αλεύρι,το αλάτι και την βανίλια
Πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Πλάθουμε τα κουραμπιεδάκια και ψήνουμε στους 175 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Ingredients for 24 small cookies

100 gr butter at room temperature
60 gr icing sugar
2 eggs
250 gr gluten free all purpose flour
1 pinch of salt
1.4 tsp of vanilla powder
Icing sugar for garnishing

Optionally
1/4 cup chopped almonds


Beat the butter with the sugar till white and fluffy
Add the egg,flour,salt and vanilla
Mix till you have formed a soft dough
Cover with plastic wrap and refrigerate for 1 hour
Shape into small balls and bake at 175 C for 20-25 minutes till lighly golden
Let them cool and garnish them with icing sugar








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου