Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ογκρατέν με Πένες,Ζαμπόν Τυριά και Μπεσαμέλ Ogratin with Penne,Ham,Cheese and Bechamel


Υλικά

500 γρ πένες
200 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ γκούντα
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πρέζα ζάχαρη
100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
ρίγανη,μαύρο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

100 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (6 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
100 γρ αλεύρι ή (6 .σ αλεύρι)
1000 ml γάλα ή 4 ποτήρια του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι,μαύρο πιπέρι προαιρετικά 1 πρέζα κανέλα μοσχοκάρυδο
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα

Λιώνουμε καλά το βούτυρο να μην έχει σβόλους και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί 30 δεύτερα
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά,αλάτι,πιπέρι και την κανέλα

Ανακατεύουμε τις πένες με την φέτα,το κασέρι,την ντομάτα,την ζάχαρη,το ζαμπόν,την ρίγανη και το πιπέρι
Βάζουμε δύο-τρεις κουτάλες μπεσαμέλ στις πένες και ανακατεύουμε
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ
Στα μισά του ψησίματος πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί





Ingredients
500 gr penne
200 gr feta cheese crumbled
100 gr gouda
1 tomato diced
1 pinch of sugar
100 gr ham chopped
oregano,black pepper

For the bechamel
100 g butter or margarine (6 moderate tbsp softened butter or margarine)
100 g flour (6 tbsp flour)
1 Litre of milk or 4 glasses of  milk at room temperature
salt, black pepper and a pinch of cinnamon or nutmeg
1 handful of grated yellow cheese
2 eggs, beaten

Melt the butter well so it won\t have any lumps and add the flour
Stir in the flour with a wire whisk and let it roast for 30 seconds
Add the milk gradually ,after the mixture sucks the first dose add the next
Beat the mixture constantly with the wire whish so it won't have any lumps
Remove from the heat and add in the cheese,the eggs,salt and pepper and the cinnamon
                                                           
Mix in the penne the feta cheese,gouda,diced tomato.sugar,ham,oregano and black pepper
Put in 2-3 spoons of bechamel and mix
Line over a greased pan and pour over the bechamel
Halfway through baking,pour some shredded cheese on the top





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου