Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Γλυκιά Τάρτα Κολοκύθας με Φύλλο Open Pumpkin Phyllo Pie




Υλικά
2,5 κούπες κολοκύθα τριμμένη
2 κούπες γάλα 4 κ.σ κόρν φλάουρ διαλυμένο στο γάλα
2 κ.γ κανέλα
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά

6 Φύλλα για πίτα
Καρύδι τριμμένο και κανελοζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο


Σοτάρουμε την τριμμένη κολοκύθα,λίγα λεπτά να φύγουν τα υγρά της
Προσθέτουμε το γάλα και το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει στο γάλα
Προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε,μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει και να δένει
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά
Στρώνουμε 6 φύλλα σε λαδωμένο ταψί,πασπαλίζοντας τα με τριμμένα καρύδια και κανελοζάχαρη Λαδώνουμε το κάθε φύλλο βροχηδόν με το πινέλο
Κόβουμε τι γωνίες που περισσεύουν και τις βάζουμε πάνω στα υπόλοιπα φύλλα
Περιχύνουμε με το μείγμα της κολοκύθας και γυρνάμε τις άκρες
Ψήνουμε στους 175 C για περίπου 1 ώρα
Πριν την σερβίρουμε αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη και με κανέλα


Ingredients

2,5 cups of shredded pumpkin
2 cups of milk
4 tbsp of corn flour diluted into the milk
2 tsp of cinnamon
1 tsp of vanilla extract
1 cup of sugar
1 pinch of salt
2 eggs

Phyllo dough (6 sheets)
Chopped walnuts and cinnamon sugar

Saute the shredded pumpkin for some minutes,to evaporate it's juices
Add in the milk and the milk with the diluted corn flour
Add in the sugar and the cinnamon and stir till the mixture,simmers and start to thicken
Remove from the heat and let it cool
Add in the eggs
Line 6 phyllos,on the bottom of a greased pan
Spirnkle over chopped walnuts and cinnamon sugar and brush each phyllo with drops of oil
Cut the leftover edges and put them on top of the other phyllos
Pour over the pumpkin mixture and close the edges
Bake at 175 C for about 1 hour
Before serving you can garnish the pie with icing sugar and cinnamon








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου