Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Κέικ Καρότο Ολικής Αλέσεως με Στέβια,Χωρίς Λακτόζη Lactose Free ,Whole Wheat Carrot cake,with Stevia




Υλικά
2 αυγά
15 γρ canderel η canderel με στέβια
μισή κούπα αραβοσιτέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γ μπείκινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ κανέλα
1 βανίλια
40 ml χυμό πορτακαλιού ή μανταρινιού
170 γρ τριμμένο καρότο
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
1-2 κ.σ νερό η γάλα μέχρι να γίνει ρευστό το γλάσο

Χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε την στέβια και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικινγκ,το αλάτι,την κανέλα,την βανίλια και τον χυμό πορτοκάλι
Στο τέλος ανακατεύουμε το καρότο και τα καρύδια
Ψήνουμε στους 175 C για 30-35 λεπτά
Αφού κρυώσει,αν θέλουμε γαρνίρουμε με το γλάσο και τριμμένα καρύδια

Ingredients

2 eggs
15 gr canderel or canderel with stevia
half a cup of vegetable oil or light olive oil
1 cup of whole wheat flour
1 tsp baking powder
1 pinch of salt
1 tsp of cinnamon
1 tsp of vanilla extract
40 ml of orange juice or tangerine
170 gr shredded carrot
1 fist of chopped walnuts

For the glase
1/4 cup of icing sugar
1-2 tbsp of milk or water till the glaze reaches drizzling constistency

Beat the eggs with the stevia and add in the oil
Add in the flour,baking powder,salt,cinnamon,vanilla and orange juice
At the end fold in the carrots and the walnuts
Bake at 175 C for 30-35 minutes
After it cools ,you can garnish it with the sugar glaze and chopped walnuts


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου